Αρχική Υγεία - Διατροφή Ένα γιαούρτι την ημέρα την οστεοπόρωση κάνει πέρα!

Ένα γιαούρτι την ημέρα την οστεοπόρωση κάνει πέρα!

0

Οι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι καθημερινά θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης κατά 52%, ενώ οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν ημερησίως ένα γιαούρτι θα μειώσουν τον κίνδυνο να υποφέρουν από το σύνδρομο των εύθραυστων οστών.

Σύμφωνα με μια νέα ιρλανδική επιστημονική μελέτη διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού σχετιζόταν με 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και 31% μικρότερο κίνδυνο οστεοπενίας στις γυναίκες, καθώς επίσης με 52% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης στους άνδρες, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου γιαούρτι.

Οι άνθρωποι που έτρωγαν το περισσότερο γιαούρτι καθημερινά, είχαν 3% έως 4% μεγαλύτερη οστική πυκνότητα, σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν το λιγότερο, όπως έδειξαν οι σχετικές μετρήσεις. Ακόμη είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ φυσικής κατάστασης.

«Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή θρεπτικών ιχνοστοιχείων, βιταμινών D και Β, ασβεστίου, πρωτεΐνης και προβιοτικών, κάτι που το καθιστά πολύ ωφέλιμο» δήλωσε ο Λερντ και τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι έχουν κάθε λόγο να τρώνε γιαούρτι, αν θέλουν πιο υγιή κόκαλα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ίμον Λερντ της Ιατρικής Σχολής του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα οστεοπόρωσης “Osteoporosis International”, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και μελέτησαν στοιχεία για 4.310 ανθρώπους άνω των 60 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή τους με την υγεία των οστών τους.

 

 

Πηγές: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170510131949.htm http://www.merinews.com/mobile/article/Lifestyle/2017/05/12/eating-yogurt-can-reduce-the-risk-of-osteoporosis-among-senior-citizens-says-research/15924962 http://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/yoghurt-your-secret-weapon-against-10402778 https://www.nytimes.com/2017/05/16/well/eat/yogurt-may-be-good-for-the-bones.html?_r=0

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here