Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα ζητούν μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές

Εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα ζητούν μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές

0
Διαφήμιση

Εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα ζητούν από τα επτά οικονομικά ισχυρότερα κράτη του κόσμου μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, απαντώντας εμμέσως στις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία.

«Ως μακροπρόθεσμοι θεσμικοί επενδυτές, πιστεύουμε ότι η μείωση της κλιματικής αλλαγής είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση των επενδύσεών μας» αναφέρουν σε επιστολή που δημοσιεύουν σήμερα 214 θεσμικοί επενδυτές.

«Προτρέπουμε όλα τα έθνη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους κατά τη συμφωνία» προσθέτουν. Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν το Σύστημα Συνταξιοδότησης Δημοσίων Υπαλλήλων της Καλιφόρνιας και άλλα ταμεία σύνταξης από τη Σουηδία έως και την Αυστραλία.

Η επιστολή απευθύνεται στις κυβερνήσεις της Ομάδας των Επτά (G7), εν όψει της συνάντησης τους στην Ιταλία, στις 25 και 26 Μαΐου, καθώς και στους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) που θα συναντηθούν στη Γερμανία τον Ιούλιο.

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες εάν θα επιχειρήσει να ακυρώσει τη συμμετοχή της χώρας στη συμφωνία του 2015, η οποία στοχεύει στη μείωση της αυξανόμενης θερμοκρασίας του πλανήτη με τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Διαβάστε ακόμα: Οι διαπραγματεύσεις για το κλίμα ξεκινούν και πάλι σήμερα

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here