Αρχική Επιστήμη Ακόμα πιο κοντά στη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού σε άλλο σώμα! Δείτε τα...

Ακόμα πιο κοντά στη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού σε άλλο σώμα! Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο

0
Διαφήμιση

Κινέζοι επιστήμονες μεταμοόσχευσαν το κεφάλι ενός αρουραίου-δότη στο πίσω μέρος ενός σώματος άλλου αρουραίου, δημιουργώντας έναν εξίσου φρικτό και εντυπωσιακό αρουραίο με δύο κεφαλές. Το επίτευγμα μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για τη βιωσιμότητα μιας μεταμόσχευσης ανθρώπινου κεφαλιού σε άλλο σώμα!

 

Ο χειρούργος Sergio Canavero και ο συνάδελφός του Xiaoping Ren ενσωμάτωσαν το κεφάλι ενός μικρότερου αρουραίου σε ένα μεγαλύτερο, διατηρώντας παράλληλα την εγκεφαλική δραστηριότητα του δότη.

Ο «αιρετικός» νευροχειρουργός Sergio Canavero, ο οποίος έχει σηκώσει θόρυβο γύρω από το όνομά του από το 2013, αφότου έκανε γνωστό ότι προτίθεται να κάνει μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού – παρά τις έντονες επιφυλάξεις πολλών συναδέλφων του- συνεργάσθηκε με Κινέζους επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου της πόλης Χαρμπίν για να πραγματοποιήσει την επέμβαση στα πειραματόζωα.

Οι γιατροί έκοψαν το κεφάλι ενός μικρότερου αρουραίου και το προσκόλλησαν στο σώμα ενός μεγαλύτερου αρουραίου, διατηρώντας την εγκεφαλική δραστηριότητα στο κεφάλι του ζώου δότη. Ένα τρίτο τρωκτικό χρησιμοποιήθηκε για να παρέχεται αίμα και να διατηρηθεί η πίεση του αίματος στο μεταμοσχευμένο κεφάλι, όσο διήρκεσε η χειρουργική επέμβαση.

Οι ερευνητές έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «CNS Neuroscience and Therapeutics», σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ». Το πείραμα επαναλήφθηκε και με άλλους αρουραίους.

Τα περισσότερα δικέφαλα ζώα επιβίωσαν για περίπου 36 ώρες, παρόλα αυτά η διαδικασία θεωρήθηκε επιτυχής, επειδή δεν υπήρξε μεγάλη απώλεια αίματος, ούτε καταστροφή του εγκεφαλικού ιστού στο μεταμοσχευμένο κεφάλι.

Πέρυσι, ο Canavero είχε αποκόψει το 90% του νωτιαίου μυελού ενός σκύλου και μετά το είχε επανακολλήσει, αλλά είναι άγνωστο πόσο έζησε το ζώο. Είχε επίσης πειραματισθεί με την μεταμόσχευση κεφαλιού σε μια μαϊμού, η οποία είχε επιβιώσει μετά για 20 ώρες, προτού υποστεί ευθανασία για βιοηθικούς λόγους.

Μετά και το πείραμα με τους αρουραίους, ο Ιταλός γιατρός θεωρεί ότι έγινε ένα ζωτικό βήμα για τη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού, κάτι που άλλοι νευροχειρουργοί θεωρούν πολύ πρόωρο και άκρως ριψοκίνδυνο.

Ο Canavero και οι Κινέζοι συνεργάτες του δήλωσαν ότι θα επιχειρήσουν την πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού σε άνθρωπο στην Κίνα έως το τέλος του 2017.

Σύμφωνα με τον Ιταλό νευροχειρουργό, «ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών από όλο τον κόσμο δήλωσαν πρόθυμοι» και ο πρώτος «τυχερός» θα είναι ένας Κινέζος (ακόμη δεν έχει επιλεγεί) και όχι ένας Ρώσος, όπως αρχικά είχε κάνει γνωστό.

https://www.youtube.com/watch?v=TGpmTf2kOc0

https://www.youtube.com/watch?v=eW2RVq5ufgw

 

 

Πηγές: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4464052/Scientists-complete-head-transplant-RAT.html ΑΜΠΕ, http://www.independent.co.uk/news/science/head-transplant-rat-china-sergio-canavero-xiaoping-ren-a7709161.html https://www.seeker.com/health/medicine/surgeons-conduct-head-transplants-on-rats-say-humans-are-next https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2016/09/the-audacious-plan-to-save-this-mans-life-by-transplanting-his-head/492755/ http://www.newsweek.com/rat-head-transplant-sergio-canavero-xiaoping-ren-590925

Διαφήμιση