Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Πρόσκληση σε ημερίδα στoν Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων: Καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών

Πρόσκληση σε ημερίδα στoν Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων: Καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών

0
Διαφήμιση

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνουν η Greenpeace, ο Δήμος Ζίτσας και η Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων για να συμμετέχουν στην κοινή ημερίδα με θέμα “Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη” που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 09 Απριλίου, στις 11:30π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Παλαιό Δημαρχείο Δήμου Ζίτσας, Ελεούσα Ιωαννίνων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία, της οποίας τα πρώτα βήματα ήδη εφαρμόζονται στη χώρα μας από πρωτοπόρους παραγωγούς που έχουν ήδη ξεκινήσει να καλλιεργούν ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά και να αντικαθιστούν την εισαγόμενη μεταλλαγμένη σόγια από τη διατροφή των ζώων τους.

Η ημερίδα απευθύνεται αφενός σε παραγωγούς που θέλουν να εξοικειωθούν με την καλλιέργεια αυτών των φυτών (κτηνοτροφικό κουκί, ρεβίθι, λούπινο και μπιζέλι), που είναι εύκολες καλλιέργειες χαμηλού κόστους με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη γεωργία, την κοινωνία και την οικονομία, και αφετέρου σε κτηνοτρόφους που θέλουν να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα ένταξης των κτηνοτροφικών φυτών στη διατροφή των ζώων σε αντικατάσταση άλλων πρωτεϊνούχων σπόρων όπως η σόγια.

Οι αγρότες και γεωργο-κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, μιας κατεξοχήν κτηνοτροφικής περιοχής, χρειάζονται ουσιαστική υποστήριξη και ενίσχυση προκειμένου να στραφούν σε εναλλακτικές και ασφαλείς βιώσιμες λύσεις όπως τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά. Η κοινή μας ημερίδα με τον Δήμο Ζίτσας και την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων μεταφέρει αυτό ακριβώς το μήνυμα: η στροφή του αγροτικού κλάδου σε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές είναι μονόδρομος για την ανασυγκρότηση της γεωργίας και το μέλλον παραγωγών και καταναλωτών”, τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

Ως Δημοτική Αρχή Ζίτσας, θεωρούμε πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του Δήμου μας και εργαζόμαστε για τη στήριξη και ενίσχυσή του. Στηρίζουμε στην πράξη τους αγρότες και γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής μας δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νέες καλλιέργειες, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο πολλαπλά οφέλη όπως ενίσχυση των εισοδημάτων τους, αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, προσέλκυση νέων που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, δημιουργία θέσεων εργασίας κ.α.

Ελπίζουμε πως με δράσεις όπως η συγκεκριμένη ημερίδα ‘ανοίγουμε έναν νέο δρόμο’ συνεργασίας με την Greenpeace με στόχο τη στροφή στη βιώσιμη, αειφόρα γεωργία χωρίς εξαρτήσεις από εισαγόμενες και γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές που για τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας” επισήμανε ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος.

Κάνουμε ένα βήμα μπροστά και ενημερωνόμαστε σωστά, ώστε στην συνεχεία να επενδύσουμε στην καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών για την παράγωγη ζωοτροφής απαλλαγμένης από ο,τιδήποτε γενετικά τροποποιημένο και να μην είμαστε εξαρτημένοι από την εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας” δήλωσε ο Χάρης Λιούρης, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ιωαννίνων.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας είναι ειδικευμένοι γεωπόνοι που προτείνουν ήπιες και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Στο τέλος της ημερίδας θα διανεμηθούν εγχειρίδια καλλιέργειας κτηνοτροφικών φυτών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here