Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Πως να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια

Πως να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια

0
Διαφήμιση

Τα μαύρα στίγματα γύρω από τη μύτη είναι σύνηθες φαινόμενο που εμφανίζουν πολλές γυναίκες στο πρόσωπό τους και σίγουρα το μόνο που θα ήθελες να κάνεις είναι να κατασκηνώσεις μπροστά από τον καθρέφτη και να πειράζεις το πρόσωπο σου με τις ώρες, προκειμένου να μην αφήσεις ούτε ένα από αυτά.

Το ήξερες όμως, πως τα μαύρα στίγματα αυτά είναι στην ουσία ενοχλητικά σπυράκια που δημιουργούνται κυρίως από την υπερβολική έκκριση σμήγματος, διαστέλλοντας τους πόρους;

Ο τακτικός καθαρισμός είναι η πιο σωστή πρόληψη και γι’ αυτό σου βρήκαμε τρεις φυσικές και DIY συνταγές για να απαλλαγείς οριστικά.

Μέλι με λεμόνι και ζάχαρη

Πάρε ένα λεμόνι κόψε το στη μέση και κάλυψε όλη την επιφάνεια του ενός κομματιού με μέλι. Στη συνέχεια ρίξε δύο κουταλιές ζάχαρη και κάνε μασάζ στις προβληματικές περιοχές του προσώπου σου. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.

Βαζελίνη

Η καλύτερη ώρα για να κάνεις αυτό το τρικ είναι μετά το καθιερωμένο μπάνιο σου, μιας και η θερμότητα του νερού θα έχει ανοίξει τους πόρους του δέρματος σου. Ξεκίνα απλώνοντας βαζελίνη στην προβληματική περιοχή και μόλις τελειώσεις πάρε ένα κομμάτι μεμβράνη τυλίγματος και βάλε το από πάνω.

Στη συνέχεια πάρε μία ζεστή πετσέτα και άφησέ τη πάνω από την περιοχή μέχρι να έρθει και πάλι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα χαρτομάντιλο για να αφαιρέσεις τυχόν περίσσεια βαζελίνη από το πρόσωπό σου και πίεσε απαλά την περιοχή όπου υπάρχουν μαύρα στίγματα, ώσπου να τα αφαιρέσεις τελείως. Τέλος, με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λοσιόν καθάρισε όλο το πρόσωπο σου.

Οδοντόκρεμα με baking powder

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, όμως η οδοντόκρεμα μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα εκτός από το να φροντίζει τα δόντια σου. Μπορεί να απομακρύνει και τα μαύρα στίγματα από το δέρμα σου με τον πιο απλό τρόπο.

Θα χρειαστείς μία κουταλιά της σούπας οδοντόκρεμα, μία κουταλιά της σούπας baking powder, λίγο ζεστό νερό και μία αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα.

Αφού πλύνεις πολύ καλά το πρόσωπο σου και τοποθετήσεις μία ζεστή πετσέτα, προκειμένου να ανοίξεις τους πόρους σου, ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και με την οδοντόβουρτσα τρίψε τις προβληματικές περιοχές.

Αφού τελειώσεις με το τρίψιμο, άφησε το μείγμα στο πρόσωπο σου για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια σκούπισε το με μία πετσέτα.

Μετά ξέπλυνε το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό και δες τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

 

ΠΗΓΗ: queen, http://www.livestrong.com/article/1000752-remedies-face-sugar-honey-lime-juice/ http://homeremediesforlife.com/lemon-for-blackheads/ http://homeremediesforlife.com/honey-for-blackheads/ http://theindianspot.com/get-rid-of-blackheads-and-whiteheads/ https://beauty.onehowto.com/article/how-to-get-rid-of-blackheads-with-vaseline-7844.html

Διαφήμιση