Αρχική Περιβάλλον Ο Δήμος Ραφήνας θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο την Τελετή της Απονομής των...

Ο Δήμος Ραφήνας θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο την Τελετή της Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

0
Διαφήμιση

Στην Ραφήνα θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση της απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου κ. Μπουρνούς και την οριστικοποίηση της Επιτροπής Οργάνωσης, που επέλεξε το πανέμορφο πευκόφυτο Πάρκο Αναψυχής της Ραφήνας για την Τελετή και συγκεκριμένα το σημείο με τους καταρράκτες, συνδέοντας τον θεσμό με τη δύναμη του Νερού.

Τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Πέμπτης 1η Ιουνίου και κατανέμονται σε έξι τομείς, σε κάθε έναν από τους οποίους περιλαμβάνονται 3 έως 6 κατηγορίες βραβείων. Οι τομείς όπου θα ενταχθούν οι υποψηφιότητες είναι :

⦁ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Επιστημονικών Εργασιών

⦁ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Διπλωματικών Εργασιών

⦁ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών

⦁ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Αυτοδιοίκησης

⦁ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Επιχειρήσεων

⦁ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Μέσων Ενημέρωσης

Εκτός των παραπάνω θα απονεμηθεί το ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 για Έργο Ζωής, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση της Απονομής, στον άνθρωπο που αφιέρωσε το έργο ή τη ζωή του στην προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Κεντρική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι η κάθε ενέργεια που προτείνεται προς βράβευση να έχει στόχο την προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος, να ξεπερνά το καθήκον και να είναι αξιέπαινη ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης.

Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας.

Ο θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε πριν από δέκα τρία χρόνια από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την ανάδειξη και την διάκριση του «ευ πράττειν» για το περιβάλλον, ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Xoρηγοί Επικοινωνίας της Τελετής είναι τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC και οι δικτυακοί τόποι csrnews.gr και ecozen.gr. Υποστηρικτές είναι οι εταιρίες UNI-PHARMA και INTERMED A.E.

Διαφήμιση