Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο συντάσσει το ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ

Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο συντάσσει το ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ

0
Διαφήμιση

Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ προετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να επιλυθούν χρόνια προβλήματα, αλλά και να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον τομέα και να ενσωματωθούν οι τελευταίες Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και την Επιτροπή κατοίκων των νησιών, Πάρος, Νάξος, Τήνος και Άνδρος, τονίζοντας ακόμη ότι το πλαίσιο θα τεθεί σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

«Αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και των πολιτικών ηγεσιών του ΥΠΕΝ διαμόρφωσαν ένα καθεστώς προβληματικό για επενδύσεις ΑΠΕ, το οποίο η παρούσα κυβέρνηση αναλαμβάνει να επιλύσει με κάθε νόμιμο μέσο, με δεδομένους τους νομικούς και διοικητικούς περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας» ανέφερε ακόμη ο υπουργός.

Τόνισε τέλος ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες και τις απόψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων των νησιών με τους οποίους συναντήθηκε, δηλώνοντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα στηρίζονται αυστηρά στη νομιμότητα, ενόψει και της εξέτασης των προσφυγών που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here