Αρχική Καινοτομία Νέα πατέντα καταργεί τα πλαστικά μπουκάλια – Δείτε τα βίντεο

Νέα πατέντα καταργεί τα πλαστικά μπουκάλια – Δείτε τα βίντεο

0
Διαφήμιση

Το ότι το εμφιαλωμένο νερό δυστυχώς συμβάλλει στην αύξηση των πλαστικών σκουπιδιών είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι η ύπαρξη του εργαστηρίου Skipping Rocks Lab (έδρα, το Λονδίνο), που πριν τέσσερα χρόνια παρουσίασαν ως πρωτότυπο το Ooho!

Μια φούσκα από βρώσιμη μεμβράνη -κατασκευασμένη από εκχύλισμα φυκιών- η οποία περικλείει νερό!

Εάν δεν θέλεις να την καταπιείς, η εύπλαστη μεμβράνη θα βιοδιασπαστεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ακριβώς όπως ένα κομμάτι φρούτου.

Επιπλέον, μπορεί να κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις, σε διάφορα χρώματα και να χρησιμοποιηθεί και για αναψυκτικά, οινοπνευματώδη, καλλυντικά.

Η εφεύρεση του Skipping Rocks Lab γίνεται, πλέον, πραγματικότητα. Για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ στράφηκαν στο Crowdcube, βάζοντας στόχο τις 400.000 λίρες Αγγλίας. Και φιλοδοξούν να εμφανίσουν την Ooho σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Όπως το φεστιβάλ στο Γκλάστονμπερι, το μεγαλύτερο στη Βρετανία, όπως στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, το 2018.

με 750.000 φιάλες νερού να μοιράζονται σε μαραθώνιο, αυτό θα είναι πραγματικό τεστ για το σε ποιο βαθμό η χρήση Ooho μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών σκουπιδιών.

https://vimeo.com/211763394

https://vimeo.com/210944106

 

 

Πηγές: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4401730/Water-bottle-wobbles-like-bubble-sale.html http://www.designboom.com/technology/skipping-rocks-lab-ooho-edible-water-bottle-04-12-2017/

Διαφήμιση