Αρχική Επιστήμη Μιλάτε στα κατοικίδιά σας; Είσαστε έξυπνοι!

Μιλάτε στα κατοικίδιά σας; Είσαστε έξυπνοι!

0
Διαφήμιση

Αγαπάτε τα κατοικίδιά σας και περνάτε μαζί τους πολύ χρόνο, ενώ συχνά-πυκνά τούς μιλάτε σαν να είναι πρόσωπα, χωρίς φυσικά να περιμένετε κάποια απάντηση.

Το ίδιο κάνουν και τα παιδιά με τα παιχνίδια τους, αφού τους δίνουν ονόματα αλλά και παίζουν μαζί τους, ενώ δεν είναι παράξενο κάποιος να δώσει ονόματα ακόμα και σε άψυχα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιεί συχνά.

Ο καθηγητής Nicholas Epsey του Πανεπιστημίου του Σικάγου λέει σχετικά: «Δίνουμε συχνά ονόματα σε αυτοκίνητα, όργανα, σκάφη και κάμερες, όλα τους αντικείμενα με τα οποία αναπτύσσουμε ιδιαίτερες σχέσεις και τα θεωρούμε προέκταση της ταυτότητάς μας.

Πιστεύουμε επίσης ότι η γάτα μας συμπεριφέρεται “αυθάδικα”, ότι το χρηματιστήριο είναι “αγριεμένο” και ρωτάμε το αυτοκίνητό μας “γιατί δεν παίρνεις μπροστά;”».

Για τον ακαδημαϊκό, όλα αυτά είναι «υποπροϊόντα μιας ενεργούς και νοήμονος κοινωνικής συνείδησης». Κάτι που σημαίνει πως όσοι μιλάνε στη γάτα ή στον σκύλο τους έχουν δραστήρια φαντασία και αυξημένη νοημοσύνη…

 

 

Πηγές: http://elitedaily.com/news/people-who-talk-to-their-pets-smart/1849322/ http://www.livescience.com/45894-dog-cat-people-personalities.html http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4369124/Talking-pets-car-sign-intelligence.html http://www.independent.co.uk/news/weird-news/cat-people-more-intelligent-than-dog-people-study-claims-9479741.html, perierga

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here