Αρχική Ανακύκλωση H&M: Νέα συλλοχή ρούχων από ανακυκλωμένο πολυεστέρα πλαστικών αποβλήτων

H&M: Νέα συλλοχή ρούχων από ανακυκλωμένο πολυεστέρα πλαστικών αποβλήτων

0
Διαφήμιση

Η νέα συλλογή Conscious Exclusive της H&M κάνει ένα βήμα μπροστά τόσο στην αειφορία όσο και στο στιλ: για το 2017 η συλλογή περιλαμβάνει το πρωτοποριακό αειφόρο υλικό BIONIC®, έναν ανακυκλωμένο πολυεστέρα φτιαγμένο από πλαστικά απόβλητα που προέρχονται από τις ακτές!

Εκτός από μία πλήρη συλλογή για τις γυναίκες και χαλαρά, επίσημα ρούχα για τους άνδρες, η συλλογή περιλαμβάνει για πρώτη φορά και παιδικά κομμάτια, καθώς και ένα Conscious Exclusive άρωμα από βιολογικά έλαια.

Για αυτή τη συλλογή, η Η&Μ συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη σχεδιαστική ομάδα της Σχολής Βακαλό (Κωνσταντίνα Μπερταχά, Ανιές Ματελάρ, Κωνσταντίνος Μπατσακούτσας, Μανώλης Ηλιάκης) για τη δημιουργία μια αειφόρας βιτρίνας στο κατάστημά της H&M στην Ερμού 54.

Η φράση του Pablo Picasso στάθηκε οδηγός για τη δημιουργίας της ιδέας: “Everything you can imagine is real”.

Όπως μας δήλωσε η σχεδιαστική ομάδα της Σχολής Βακαλό: «Μέσα σε μία σκηνή το μάτι μπορεί να βλέπει γραμμές και υφάσματα, αλλά το μυαλό μπορεί να δημιουργήσει ένα σκηνικό όπου ανθρώπινες αιθέριες υπάρξεις συνυπάρχουν μέσα σε ένα όνειρο.

Η υπερρεαλιστική ταυτότητα τονίζεται από τις διαφορετικές θέσεις των αφαιρετικών σύννεφων και από τις συμπαγής χρωματιστές σκιές των διάτρητων μορφών. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη το περιβάλλον για να είναι ολοκληρωμένος για αυτό και συμβολικά παρουσιάζεται διάτρητος.

Η έννοια της ανακύκλωσης και της προστασίας της φύσης μεταφέρεται μέσα στην ιδέα της πρότασης μέσω των συμπαγών σκιών, ως τη προσπάθεια του ανθρώπινου είδους να αφήσει ένα καλύτερο αποτύπωμα για τις γενιές που ακολουθούν.

Για τα σύννεφα έχουν χρησιμοποιηθεί κομμάτια από τη συλλογή Conscious, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της ιδέας είναι ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιούμενα.

Το όνειρο, οι συμβολισμοί, η πραγματικότητα, η ανακύκλωση, η επαγρύπνηση είναι στοιχεία που ,από έννοιες, γίνονται τρισδιάστατος χώρος.»

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here