Αρχική Πολιτισμός Zorbabook:Το νέο κοινωνικό δίκτυο για την ελληνική γαστρονομία

Zorbabook:Το νέο κοινωνικό δίκτυο για την ελληνική γαστρονομία

0
Διαφήμιση

Δύο ομογενείς με δεσμούς με Αίγυπτο, Κύπρο και Ζιμπάμπουε δημιούργησαν το www.zorbabook.com, το μοναδικό, παγκοσμίως, Κοινωνικό Δίκτυο με θέμα την Ελληνική και Κυπριακή Γαστρονομία.

«Στόχος του zorbabook.com είναι να διαδώσει, διατηρήσει και προωθήσει παγκοσμίως τις γεύσεις και τα προϊόντα μας, συγκεντρώνοντας τους εμπλεκόμενους (παραγωγή– διακίνηση– υπηρεσίες– καταναλωτές) με την ελληνική και κυπριακή γαστρονομία σε όλο τον πλανήτη», τονίζει στο ΑΜΠΕ ο ένας εκ των δημιουργών του, ο Αιγυπτιώτης καθηγητής Μαθηματικών Αλέξανδρος Μπάσης, που εργάζεται στην Αμπέτειο Σχολή Καΐρου.

«Το Zorbabook δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις εστίασης, λιανικής πώλησης και παραγωγής ελληνικών και κυπριακών διατροφικών προϊόντων να συμμετέχουν σε μία ηλεκτρονική/διαδικτυακή έκθεση, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αυξάνοντας τους πελάτες τους απ’ όλο τον κόσμο», επισημαίνει η δεύτερη δημιουργός, Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, που εδρεύει στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους υπευθύνους, «μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί πάνω από 1.000 χώροι εστίασης και λιανικής πώλησης σε 30 χώρες και 600 παραγωγοί από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία και άλλες χώρες.

Και επίσης, οι κ.κ. Μπάσης και Θεμιστοκλέους τονίζουν ότι «το Zorbabook διαφέρει από τους υπόλοιπους ιστότοπους και διαδικτυακά κανάλια, διότι δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όλοι με όλους σε έναν κοινό τόπο με συγκεκριμένο θέμα. Ο καθένας έχει τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων του. Παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη να δημιουργούν ομάδες και να προβάλλουν τις εκδηλώσεις τους λόγω της πολυμετρικής/διαδραστικής πλατφόρμας. Οι επιχειρήσεις έρχονται σε απ’ ευθείας επαφή με καταναλωτές.

Το zorbabook.com διατίθεται δωρεάν για τους χρήστες/μέλη του και (πέραν της ετήσιας συνδρομής που αφορά μόνον τις επιχειρήσεις και του αντιτίμου για τις διαφημίσεις) δεν διεκδικεί οικονομικό όφελος από άλλες συναλλαγές των εμπλεκομένων.

Αυτό που επιδιώκει είναι να γίνει το σημείο αναφοράς για την Ελληνική και Κυπριακή Γαστρονομία παγκοσμίως και να δημιουργήσει την μεγαλύτερη δυνατή κοινότητα, όσων ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το αντικείμενο.

Τέλος, το “Zorbabook.com” επιδιώκει να συμμετέχουν οι Ελληνικές και Κυπριακές Κοινότητες, Σύλλογοι, Σωματεία απ’ όλο τον κόσμο, μιας και είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος που να τους φιλοξενεί.

Και επίσης, με τη συμμετοχή τους αποκτούν ευρύτερη προβολή του έργου τους και των εκδηλώσεων τους, ενώ σεφ και λάτρεις της ελληνοκυπριακής διατροφής μπορούν να δημοσιεύουν συνταγές παραδοσιακών, καθώς και σύγχρονων ιδεών/προτάσεων, βασισμένες στην μακρόχρονη κληρονομιά γεύσεων και προϊόντων που προέρχονται από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Διαφήμιση