Αρχική Περιβάλλον VERDE-TEC: Η αγορά έδωσε «απόλυτη εμπιστοσύνη» στην «πράσινη» έκθεση

VERDE-TEC: Η αγορά έδωσε «απόλυτη εμπιστοσύνη» στην «πράσινη» έκθεση

0
Διαφήμιση

Με την παραίνεση των επιχειρήσεων και των φορέων που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό, ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωσή της που διήρκεσε από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 στο MEC της Παιανίας.

Ήταν το στοίχημα από το οποίο δημιουργείται ένας νέος εκθεσιακός και συνεδριακός θεσμός για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την καινοτομία και την κυκλική οικονομία

Δύο υπουργοί, βουλευτές κοµµάτων, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δήµαρχοι και αντιδήµαρχοι, στελέχη Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδηµαϊκοί, επιχειρηµατίες, επιστήµονες, στελέχη επιχειρήσεων και χιλιάδες στοχευµένοι επισκέπτες πέρασαν από την 1η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.

Επίσης, εξαιρετικά ενθαρρυντική ήταν η συµµετοχή των φορέων, των ειδικών οµιλητών και των εκατοντάδων συνέδρων που συµµετείχαν στον τετραήµερο συνεδριακό µαραθώνιο του “Verde.Tec Forum” που διοργανώθηκε παράλληλα µε την έκθεση.

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισηµάνσεις που έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων κ. Γιάννης Τσιρώνης στη διάρκεια της παρέµβασής του στην ηµερίδα που διοργάνωσε το µηνιαίο περιοδικό “Ecotec” για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την κυκλική οικονοµία.

Σημαντική παρέμβαση Τσιρώνη και για τα «Πράσινα Σημεία»

«Πριν απέλθω από το υπουργείο Περιβάλλοντος είχα δώσει στον συνάδελφο μου, τον κ. Φάμελλο, μια καλή έκθεση γι’ αυτό το θέμα – ναι μεν αυτή τη στιγμή υπάρχει το ζήτημα της χωροθέτησης γιατί δεν προβλεπόταν όταν βγήκαν τα ΚΠΣ, (όταν γεννήθηκαν τα ΚΠΣ δεν υπήρχε η έννοια Πράσινο Σημείο), αλλά μην το μεγαλοποιούμε.

Θα μπορούσε με ένα Π.Δ. για ολόκληρη την Αττική, -είναι πολύ θετικό το Συμβούλιο της Επικρατείας – να χωροθετηθούν, διότι το Πράσινο Σημείο δεν είναι κάτι βαρύ και ρυπογόνο.

Πράσινο Σημείο είναι ένας πολύ καθαρός πράσινος κάδος και μάλιστα πολύ καθαρότερος, που σημαίνει ότι σε μικρή κλίμακα θα μπορούσε να είναι ένα άδειο μαγαζί, που είναι πολύ κοντά στην πόλη, στα σχολεία, στα σπίτια. Τι κάνει; Μαζεύει χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, τα πρεσάρει και είναι περισσότερο μια πρόσβαση σε ένα ημιφορτηγό για να περάσει.

Μεγενθύνουμε πράγματα τα οποία ουσιαστικά έχουν λυθεί ήδη και είναι απλά», τόνισε και ευχήθηκε στην «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» να συνεχίσει την προσπάθειά της στον χώρο του κλαδικού Τύπου και ειδικά των εκδόσεων που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της «Κυκλικής Οικονομίας».

Θετικό αποτέλεσμα

Η πλειοψηφία των εκθετών δήλωσε ικανοποιημένη από τη διοργάνωση και τη στοχευμένη επισκεψιμότητα της έκθεσης ενώ έχουν δεσμευτεί για την επόμενη διοργάνωση.

Ενδιαφέρουσες αναφορές έγιναν από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για την «πράσινη έκθεση». Χαρακτηριστικά η ΕΡΤ κάλυψε την τελετή εγκαινίων αλλά και την παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου οχήματος «Πυρφόρος II» που κατασκεύασαν και κυκλοφόρησαν στους χώρους της έκθεσης “Verde.Tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επίσης, τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, όσο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης έδωσαν εκτενείς και αναλυτικές συνεντεύξεις σε πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Οι οικονομικές και ορισμένες πολιτικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στο τόλμημα της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» να δημιουργήσει έναν εκθεσιακό και συνεδριακό θεσμό που αναδεικνύει την αειφορία, την κυκλική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια του “Verde.Tec Forum” παρουσίασαν εισηγήσεις επιστημονικού χαρακτήρα 82 διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, απέναντι σε εκατοντάδες συνέδρους και δεκάδες οικονομικούς και επιχειρηματικούς συντάκτες. Στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διοργανώθηκε στο MEC συμμετείχαν ως εκθέτες , οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.

Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων.

«Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.

Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.

Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

Διαφήμιση