Αρχική Επιστήμη Το ECOCITY διεκδικεί να φέρει στην Ελλάδα το Ecocity World Summit 2019

Το ECOCITY διεκδικεί να φέρει στην Ελλάδα το Ecocity World Summit 2019

0
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποδοχής των υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση ECOCITY WORLD SUMMIT που θα υλοποιηθεί το 2019. Από την Ελλάδα φάκελο υποψηφιότητας κατέθεσε το ECOCITY με προτεινόμενη πόλη την Θεσσαλονίκη, για την περίοδο από 4 έως 6 Ιουνίου 2019, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Η θεματική που επελέγη είναι «CLIMATE CHANGE & ARCHITECΤURE» και την πρωτοβουλία της υποψηφιότητας του ECOCITY στήριξαν με επιστολές το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Διεθνών Επιχειρήσεων, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, το Convention Bureau Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Ν. Θεσσαλονίκης και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση είναι ένας σημαντικός θεσμός μέγιστης εμβέλειας και αναγνώρισης, που διεξάγεται ανά δυο έτη σε διαφορετική πόλη του κόσμου. Εστιάζει στην αειφορία του οικοσυστήματος των πόλεων με σκοπό την ανάδειξη καλών πρακτικών και την καλλιέργεια ερεθισμάτων για μελέτη και έρευνα.

Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 1.500-2.000 συνέδρων και εκθετών από το διεθνές περιβάλλον των πανεπιστημίων, ερευνητικών φορέων, επιχειρήσεων, κρατικών και κυβερνητικών αρχών καθώς και εκπροσώπων συλλογικών κέντρων αποφάσεων.

Οι κεντρικοί ομιλητές θα είναι διεθνείς προσωπικότητες με δράση και επιρροή στα περιβαλλοντικά ζητήματα, που επιλέγονται από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και των ΜΚΟ.

Η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική, οι θερμικές νησίδες, οι Εφαρμογές Γεωθερμίας στην Αστική Ανάπτυξη, η ανάδειξη του Φυσικού και Πολιτιστικού Τοπίου, η Πράσινη Τεχνολογία, η Ανάπτυξη στην Υπηρεσία του Δομημένου και μη Αστικού Περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική εικόνα των Μεσογειακών πόλεων περιλαμβάνονται μεταξύ των θεματικών και παράλληλων ενοτήτων του Συνεδρίου.

Η προετοιμασία του φακέλου ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με τον συντονισμό της Χριστιάνας Πειρασμάκη και της Νάσυς Μπάζιου, που βοηθήθηκαν από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Η απόφαση για την πόλη που θα ανατεθεί η διοργάνωση αναμένεται τον προσεχή Μάιο και η επίσημη ανάληψη θα γίνει στην Μελβούρνη τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του ECOCITY WORLD SUMMIT 2017.

Διαφήμιση