Αρχική Καταστροφές Σοκ! 110 νεκροί γυναίκες και παιδιά σε δυο μέρες λόγω πείνας στη...

Σοκ! 110 νεκροί γυναίκες και παιδιά σε δυο μέρες λόγω πείνας στη Σομαλία

0
Διαφήμιση

Οι θάνατοι σημειώθηκαν κατά κύριο λόγο στα χωριά της νοτιοδυτικής περιοχής της χώρας, που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την ξηρασία φέτος, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για το πόσοι άνθρωποι πέθαναν σε άλλα μέρη.

Σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, UNICEF) περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι στη Σομαλία αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφίμων και νερού, καθώς η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα άλλης μίας ανθρωπιστικής κρίσης. Περίπου 258.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του λιμού μεταξύ 2010 και 2012.

Tα αίτια αυτή τη φορά είναι οι δύο διαδοχικές εποχές λίγων βροχοπτώσεων που οδήγησαν σε ξηρασία, προκαλώντας το θάνατο σε 110 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, λόγω της πείνας και των ασθενειών που σχετίζονται με την ξηρασία.

Τα Ηνωμένα Έθνη αξιολογούν την κρίση ως ανθρωπιστική καταστροφή με κριτήρια όπως εάν περισσότεροι από δύο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, αν καταγράφεται ποσοστό υποσιτισμού περισσότερο από 30%, αν έχουν πεθάνει όλα τα ζώα, αν η κατανάλωση τροφίμων είναι χαμηλότερη από 2.100 χιλιοθερμίδες, και αν υπάρχουν λιγότερα από 4 λίτρα νερού διαθέσιμα για κάθε άτομο. Κριτήρια τα οποία έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στην Σομαλία

Να σημειωθεί ότι η Σομαλία κατατάσσεται μαζί με το Νότιο Σουδάν, τη Νιγηρία και την Υεμένη, στις χώρες όπου 1,4 εκατομμύρια παιδιά υπολογίζεται ότι θα πληγούν από την επικείμενη πείνα που θα χτυπήσει την περιοχή.

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/africa/somalia-dead-drought-starve-prime-minister-hassan-khaire-united-nations-famine-mogadishu-country-a7611471.html http://www.abc.net.au/news/2017-03-05/110-people-die-in-48-hours-in-drought-stricken-somalia/8325756 http://edition.cnn.com/2017/03/04/africa/somalia-drought-deaths/ http://www.pressreader.com/

Διαφήμιση