Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Προ των πυλών η διάβρωση των ακτών στην Κρήτη

Προ των πυλών η διάβρωση των ακτών στην Κρήτη

0
Διαφήμιση

Το περιεχόμενο της μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του κόλπου των Χανίων από το Κολυμπάρι μέχρι και την πόλη, άρχισε να απασχολεί τους αρμόδιους φορείς μετά η διαπίστωση ότι στα Χανιά έχει υποστέι διάβρωση συνολική ακτογραμμή 2500 μέτρων.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη, τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, εκπρόσωπο του δήμου εκπροσώπους ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η μελέτη προβλέπει τον εμπλουτισμό των σημείων της ακτογραμμής που έχει υποστεί διάβρωση με άμμο, με τον κ Καλογερή να διευκρινίζει ότι, «πρόκειται για μελέτη ήπιας παρέμβασης που δεν αφορά μεγάλου εύρους τεχνικές παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο το κόστος της προτεινόμενης παρέμβασης υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας καθώς οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν τμηματικά.

Αναφερόμενος στην βασική φιλοσοφία της μελέτης, δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν κάνουμε εκπτώσεις στην περιβαλλοντική προστασία».

Υπολογίζεται ότι οι παρεμβάσεις αφορούν συνολικά ακτογραμμή 2500 μέτρων που εχει υποστεί διάβρωση.

«Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και σε συγκεκριμένα σημεία», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου του κόλπου των Χανίων είναι το τουριστικότερο και εμπορικότερο κομμάτι της περιφερειακής ενότητας.

«Σαν Επιμελητήριο θέλομε να αντιμετωπιστεί αμεσα το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών. Το φαινόμενο πλήτει τον τουρισμό μας και τις επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση