Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Οργάνωση Γη: 17 Στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας

Οργάνωση Γη: 17 Στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας

0
Διαφήμιση

Την παρουσίαση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030, σε μια ηλεκτρονική έκδοση (www.globalgoals.gr) στα ελληνικά παρουσίασε η Οργάνωση Γη στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, στην έδρα του Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη, 193 εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν για την υιοθέτηση 17 Παγκόσμιων Στόχων με σκοπό να αναλάβουν δράση απέναντι σε τρεις μεγάλες προκλήσεις μέσα στα επόμενα 15 χρόνια (έως το 2030): την ακραία φτώχεια, την ανισότητα και την κλιματική αλλαγή.

Η Οργάνωση Γη, με κοινωφελή δράση στη μη τυπική εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη από το 2010, συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για τη διάδοση των Παγκόσμιων Στόχων, από το Νοέμβριο του 2015, δημιουργώντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #Citizens4GlobalGoals, με στόχο τη διάδοση και κυρίως υλοποίηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030.

Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης “Παγκόσμιοι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015 – 2030» εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης κι αποτελεί το δεύτερο μέρος της, όπου μέχρι στιγμής έχουν λάβει μέρος εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Η Οργάνωση Γη, λίγες εβδομάδες μετά την υιοθέτηση της «Ατζέντα 2030» και των 17 Παγκόσμιων Στόχων που την συνοδεύουν, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ξεκίνησε την ενημερωτική εκστρατεία #Citizens4GlobalGoals, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού στα παγκόσμια θέματα βιώσιμης ανάπτυξης που θίγουν οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι και οι 169 επιδιώξεις τους.

H μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κοινού, οι απορίες που δημιουργήθηκαν και η ανάγκη που γεννήθηκε για περισσότερες συλλογικές δράσεις απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες κοινωνίες, όπως αυτές περιγράφονται μέσω των Παγκόσμιων Στόχων έως το 2030, οδήγησε στην δημιουργία της ηλεκτρονικής έκδοσης «Παγκόσμιοι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015 – 2030», στην ελληνική γλώσσα.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Οργάνωσης Γη για την υιοθέτηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030 αποτελεί ένα πρακτικό παράδειγμα και μία προτροπή, ώστε και άλλες οργανώσεις να ξεκινήσουν την καταγραφή των δράσεων τους βάσει των Παγκόσμιων Στόχων.

Η Οργάνωση Γη έχει στόχο να συνεχίσει δυναμικά την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #Citizens4GlobalGoals, υλοποιώντας το επόμενο διάστημα θεματικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης Γη.

Μπορείτε να κατεβάσετε το e-book των των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030 στη σελίδα: http://organizationearth.org/globalgoals

Διαφήμιση