Αρχική Περιβάλλον Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»

0
Διαφήμιση

Το αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει για 9η συνεχή χρονιά «παρών» στην «Ώρα της Γης», αύριο, Σάββατο 25 Μαρτίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 20:30 έως τις 21:30.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2017, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.

Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμμετάσχει στην «Ώρα της Γης» μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι. Στη συμβολική αυτή κίνηση για την κλιματική αλλαγή, θα συμμετέχουν και η εταιρεία καυσίμων Shell, το ξενοδοχείο Sofitel, και άλλα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας.

Πέραν της συμβολικής συμμετοχής του σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δραστηριοποιείται συστηματικά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, υλοποιώντας από το 2008 «Εταιρικό Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή» το οποίο επικαιροποιείται σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, το αεροδρόμιο της Αθήνας συμμετέχει ενεργά στο εθελοντικό παγκόσμιο πρόγραμμα για τη διαχείριση και μείωση των εκπομπών άνθρακα Airport Carbon Accreditation, έχοντας πρωτοστατήσει στη σύλληψη και στο σχεδιασμό του προγράμματος που ξεκίνησε το 2009.

Ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακά του, ο ΔΑΑ κατάφερε να το μηδενίσει επενδύοντας μέσω της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα καθώς επίσης και εγγυήσεων προέλευσης καθαρής ενέργειας από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να αντισταθμίσει τις εναπομένουσες εκπομπές του.

Ως αποτέλεσμα, ο ΔΑΑ πιστοποιήθηκε στο τέταρτο – και τελευταίο – στάδιο «Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα» (Neutrality) του Airport Carbon Accreditation το 2016 καθιστώντας τον το 1ο αεροδρόμιο στην Ελλάδα με Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα, το 25ο στην Ευρώπη και το 28ο στον κόσμο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here