Αρχική Περιβάλλον Νησί μοιάζει με τεράστιο δακτυλικό αποτύπωμα!

Νησί μοιάζει με τεράστιο δακτυλικό αποτύπωμα!

0
Διαφήμιση

Το μικρό νησί Baljenac στην Αδριατική Θάλασσα, βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας, στο αρχιπέλαγος Σίμπενικ στις Δαλματικές ακτές, και έχει έκταση 1,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ καλύπτεται πλήρως από ξερολιθιές.

Όταν παρατηρείται από τον αέρα, το οβάλ σχήμα του μοιάζει με ένα γιγαντιαίο αποτύπωμα, όπου φαίνονται ξεκάθαρα τα “αυλάκια” του δέρματος.

Όπως σε πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες, έτσι και σε ένα μεγάλο μέρος της υπαίθρου της Κροατίας και της ακτογραμμής της υπάρχουν πολλές ξερολιθιές, που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν προ αιώνων για να σηματοδοτήσουν τα όρια μεταξύ των παρακείμενων γεωργικών εκτάσεων.

Πρόσφατα, η κροατική κυβέρνηση έκανε αίτηση στην UNESCO προκειμένου να μπει το νησί στη λίστα της παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι τοίχοι είναι κτισμένοι χωρίς κονίαμα για να κρατηθούν τις πέτρες μαζί. Αντ ‘αυτού, οι κατασκευαστές επιλέγουν προσεκτικά πέτρες και στοιβάζοντας τους τους ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους σαν κομμάτια του παζλ.

 

 

Πηγές: http://www.amusingplanet.com/2017/03/this-croatian-island-looks-like-giant.html http://interestingengineering.com/croatian-island-looks-like-massive-fingerprint/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος τεχνητός ήλιος στον κόσμο
Επόμενο άρθροΚυκλάδες: Τοπία-Φύση-Άνθρωπος» στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ