Αρχική Επιστήμη Νέα διάκριση για την ελληνική έρευνα

Νέα διάκριση για την ελληνική έρευνα

0
Διαφήμιση

Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Laser (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Σπύρος Χ. Αναστασιάδης εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυμερών (European Polymer Federation, EPF) για την περίοδο 2018-2019.

Ο κ. Αναστασιάδης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΙΤΕ, εξελέγη πρόεδρος της EPF από την γενική συνέλευση των εκπροσώπων των χωρών μελών και διαδέχεται στην προεδρία τον Καθηγητή Jean-Franηois Gιrard από την INSA Lyon, που είναι πρόεδρος για την περίοδο 2016-2017.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που Έλληνας επιστήμων πολυμερών εκλέγεται στην προεδρία της EPF, μετά την εκλογή του καθηγητή Νίκου Χατζηχρηστίδη που υπήρξε πρόεδρος την διετία 1996-1997 .

Η EPF είναι ένας μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός του οποίου μέλη είναι οι Εθνικές Επιστημονικές Ενώσεις Πολυμερών της Ευρώπης. Μάλιστα, η Ομποσπονδία ιδρύθηκε το 1986 από 16 Ευρωπαϊκές Χώρες ως ιδρυτικά Μέλη, ενώ σήμερα αριθμεί 24 πλήρη και 4 συνδεδεμένα Μέλη.

Οι στόχοι της EPF είναι ο συντονισμός και η ενδυνάμωση κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στην περιοχή της επιστήμης, της τεχνολογίας και των εφαρμογών των συνθετικών και φυσικών μακρομορίων, η ενθάρρυνση της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και δικτύωσης στην επιστήμη και μηχανική των πολυμερών και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων Ευρωπαίων επιστημόνων στην επιστήμη των πολυμερών.

Ο κ. Αναστασιάδης έχει λάβει δίπλωμα Χημικής Μηχανικής από το Α.Π.Θ. (1983) και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Princeton των ΗΠΑ (1988).

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here