Αρχική Τεχνολογία Μενταγιόν ηχογραφεί την ομιλία και τη μετατρέπει σε κείμενο – Δείτε το...

Μενταγιόν ηχογραφεί την ομιλία και τη μετατρέπει σε κείμενο – Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Ουκρανοί κατασκεύασαν μια συσκευή που έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τη φωνή και να τη μετατρέπει σε αρχείο κειμένου.

Πρόκειται για το Senstone που δημιούργησαν προγραμματιστές από το Λβιβ και το Κίεβο, και αυτό που κάνει είναι να μετατρέπει τη φωνή και ομιλία του χρήστη σε αρχεία που καταχωρούνται στο τηλέφωνο ή tablet του.

«Είναι σχετικά μικρό. Ηχογραφεί τη φωνή σας όταν το πατήσετε και τη μετατρέπει σε σημειώσεις κειμένου. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορεί να λειτουργεί παντού, μπορείτε να το κάνετε εν κινήσει ενώ περπατάτε, οδηγάτε, πάτε εκδρομή, όταν τα χέρια σας είναι απασχολημένα ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση» λέει ο Ναζάρ Φεντόρτσουκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Senstone.

«Το Senstone είναι σαν μια “εξωγήινη” πέτρα που καταγράφει τις σκέψεις σας και αποθηκεύει τη στιγμή που σας έρχεται μια ιδέα και έχετε λίγο χρόνο για να την καταγράψετε» λέει ο Γιούρι Κιρίλιφ, σχεδιαστής του Senstone.

Ο χρήστης πατά ένα κουμπί και κάποιες μικροσκοπικές LED αναβοσβήνουν για να δείξουν πως λαμβάνει χώρα καταγραφή.

Δεύτερο πάτημα του κουμπιού σταματά την ηχογράφηση, ενώ εφαρμογή στο τηλέφωνο του χρήστη συγχρονίζεται αυτόματα με το Senstone μέσω Bluetooth.

Τα ηχητικά αρχεία κατεβάζονται και η ομιλία αυτόματα μετατρέπεται σε κείμενο.

Η συσκευή μπορεί να αναγνωρίζει 12 γλώσσες, περιλαμβανομένων ουκρανικών και αγγλικών.

https://www.youtube.com/watch?v=c7vwMPrWv6Q

 

Πηγές: http://www.themalaymailonline.com/tech-gadgets/article/from-voice-to-written-notes-via-ukrainian-senstone-device-video

Διαφήμιση