Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Μελέτη για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από Αζερμπαϊτζάν

Μελέτη για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από Αζερμπαϊτζάν

0
Διαφήμιση

Αντικείμενο της μελέτης ήταν η αξιολόγηση και ο σχεδιασμός συστήματος περιορισμού των ηλεκτρομαγνητικών επιδράσεων σε τμήμα 355 χιλιόμετρων του αγωγού TAP στη βόρεια Ελλάδα.

Την εξειδικευμένη μελέτη για τον υπό κατασκευή αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα, με την επωνυμία Trans Adriatic Pipeline (TAP), ολοκλήρωσε το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος (PSM Laboratory) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι στόχοι του περιορισμού των ηλεκτρομαγνητικών επιδράσεων ήταν η εξάλειψη κινδύνων ηλεκτροπληξίας και η διατήρηση της δομικής ακεραιότητας του αγωγού, σε βάθος χρόνου.

Η μελέτη κατέστη αναγκαία λόγω της παρακείμενης όδευσης και λειτουργίας μεγάλου όγκου εναέριων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού φορτίου υψηλής και μέσης τάσης.

Συγκεκριμένα, ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν και, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Αδριατικής, θα καταλήγει στη Νότια Ιταλία και από εκεί στη Δυτική Ευρώπη.

Το συνολικό μήκος του αγωγού θα ανέλθει στα 870 χλμ., εκ των οποίων τα 550 χλμ. εντός της ελληνικής επικράτειας. Η έναρξη της λειτουργίας του αγωγού αναμένεται το 2020.

Την ευθύνη της μελέτης είχε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Χαράλαμπος Α. Χαραλάμπους, διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘεραπεία με βλαστικά κύτταρα βοήθησε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία να κάνουν σεξ
Επόμενο άρθροΜάσκες ομορφιάς από παντζάρι και για το δέρμα και για τα μαλλιά σας