Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Μάσκα περιποίησης με μέλι για το πρόσωπο και τα μαλλιά

Μάσκα περιποίησης με μέλι για το πρόσωπο και τα μαλλιά

0
Διαφήμιση

Το μέλι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες. Αποτελεί πηγή ενέργειας, αναζωογόνησης και τόνωσης του οργανισμού. Υπάρχουν πολλές χρήσεις του σε καλλυντικά και μάσκες ομορφιάς. Μία πολύ αποτελεσματική μάσκα για το πρόσωπο, για αφυδατωμένες επιδερμίδες είναι η εξής:

Αραιώστε μισό κουταλάκι από μέλι δάσους, με μισό κουταλάκι ζεστό νερό.

Στη συνέχεια, προσθέστε το σε μία φυτική κρέμα βάσης μαζί με 20 σταγόνες λάδι τζοτζόμπα και ανακατέψτε καλά. Διατηρήστε τη μάσκα στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 2 μήνες.

Για να την εφαρμόσετε, απλώστε ένα πλούσιο και ομοιόμορφο στρώμα σε καθαρό δέρμα.

Αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε την ποσότητα που δεν έχει απορροφηθεί, ξεπλένοντας με νερό ή σκουπίζοντας το πρόσωπό σας.

Ενώ μία πολύ αποτελεσματική μάσκα ενυδάτωσης για τα μαλλιά είναι η εξής:

Χρειάζεστε: 3 κουταλιές της σούπας μέλι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χτυπήσετε τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ.

Εφαρμόστε το υλικό από τη μέση των μαλλιών, μέχρι τις άκρες. Αφού εφαρμόσετε τη μάσκα, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά σας για να πάει σε όλη την επιφάνεια που χρειάζεται.

Έπειτα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τη για περίπου 1-2 λεπτά. Λουστείτε και ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό.

 

 

Πηγές: http://www.livingthenourishedlife.com/4-honey-face-masks/, mothersblog http://www.beautyfrizz.com/beauty/hair/4-honey-hair-masks-to-try/ http://www.humideas.com/make-yourself/hair-mask-with-honey-for-a-healthy-and-glamorous-hair.html

Διαφήμιση