Αρχική Ανακύκλωση Ξεκινάει το 3ο φόρουμ διαβούλευσης του ευρωπαϊκού έργου LIFE RE-WEEE

Ξεκινάει το 3ο φόρουμ διαβούλευσης του ευρωπαϊκού έργου LIFE RE-WEEE

0
Διαφήμιση

Το Πράσινο Ταμείο, σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό RREUSE, διοργανώνει το 3ο Φόρουμ Διαβούλευσης του ευρωπαϊκού έργου LIFE RE-WEEE.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: “Ανάπτυξη και επίδειξη μοντέλων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)” και ακρωνύμιο “LIFE RE-WEEE”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον.

Στόχος του 3ου φόρουμ διαβούλευσης είναι να παρουσιαστεί εκτενώς η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου και αφορά στην ανάδειξη των Δήμων στους οποίους θα λειτουργήσουν τα 2 Κέντρα Διαλογής Ταξινόμησης (ΚΔΤ) ΑΗΗΕ, (1 σε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε 1 Δήμο της Περιφέρειας Αττικής) και τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE και το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου.

Στη διάρκεια του 3ου Φόρουμ Διαβούλευσης, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν λεπτομερώς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς και για τα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να καταθέσουν προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει εποικοδομητικός διάλογος προκειμένου να απαντηθούν πιθανά ερωτήματα των παρευρισκόμενων.

Στο 3ο Φόρουμ Διαβούλευσης καλούνται να συμμετάσχουν οργανισμοί, φορείς και παράγοντες στην Ελλάδα που σχετίζονται με την διαχείριση και επεξεργασία των ΑΗΗΕ, όπως: Δήμοι, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), το Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) καθώς και εταιρίες που σχετίζονται με τη διαχείριση, επισκευή και αναβάθμιση των ΑΗΗΕ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πράσινου Ταμείου η οποία βρίσκεται στην Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, Κηφισιά.

Διαφήμιση