Αρχική Καταστροφές Κατέρρευσε στη θάλασσα το «Γαλάζιο Παράθυρο» της Μάλτας

Κατέρρευσε στη θάλασσα το «Γαλάζιο Παράθυρο» της Μάλτας

0
Διαφήμιση

Ο βραχώδης σχηματισμός που μοιάζει με αψίδα και φιγούραρε σε αμέτρητα τουριστικά φυλλάδια της Μάλτας κατέρρευσε στη θάλασσα…

Οι γεωλόγοι βέβαια, είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι ο σχηματισμός των βράχων, στη βορειοδυτική ακτή του μικρού νησιού, διαβρώνονταν με ταχείς ρυθμούς και οι αρχές είχαν προχωρήσει για την προληπτική ασφάλεια στην απαγόρευση της πρόσβασης των τουριστών στο σημείο.

Ο φυσικός σχηματισμός, γνωστός ως Azure Window, δημιουργούσε μια αψίδα πάνω από τα γαλάζια νερά και ήταν ο αγαπημένος προορισμός για τους δύτες. Κατέρρευσε καθώς η Μάλτα χτυπήθηκε από σφοδρή θαλασσοταραχή και θυελλώδεις ανέμους.

Ο κάτοικος του Γκόζο Ρότζερ Τσέσελ, ο οποίος πήγε σήμερα το πρωί στην περιοχή για να τραβήξει φωτογραφίες και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της κατάρρευσης, είπε: «Υπήρχε μεγάλη θαλασσοταραχή κάτω από το Azure Window», στην εφημερίδα Times of Malta. «Ξαφνικά, η αψίδα κατέρρευσε στη θάλασσα με θόρυβο».

Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε σε μήνυμά του ότι το διάσημο φυσικό μνημείο της Μεσογείου ανέκαθεν απειλούνταν με καταστροφή λόγω της διάβρωσης.

 

 

Πηγές: http://www.gettyimages.fi/album/maltas-azure-window-collapses-into-sea-the-famous-natural-formation–fGv3PCA68kWG6ELmLkByLw#the-natural-arch-the-azure-window-is-seen-at-dwejra-bay-on-may-20-in-picture-id494020611 http://www.gettyimages.com/album/maltas-azure-window-collapses-into-sea-the-famous-natural-formation–fGv3PCA68kWG6ELmLkByLw#the-natural-arch-the-azure-window-is-seen-at-dwejra-bay-on-may-20-in-picture-id494020611

Διαφήμιση