Αρχική Πολιτισμός Καναδάς: Τελάρχης της εθνικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου ο Justin Trudeau!

Καναδάς: Τελάρχης της εθνικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου ο Justin Trudeau!

0
Διαφήμιση

Επίσημος τελετάρχης της Παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ (ΕΚΜΜ), αποδέχθηκε να είναι ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau!

Στο πλαίσιο του εορτασμού, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ , διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, κορυφαία των οποίων είναι, η μεγαλειώδης παρέλαση επί της οδού Jean Talon, στην ιστορική για τον Ελληνισμό συνοικία του Μοντρεάλ, την 26η Μαρτίου, στη 1:00 μ.μ.

Η τιμή αυτή που κάνει ο Καναδός πρωθυπουργός αντανακλά σε όλους τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους του Μοντρεάλ και σηματοδοτεί την σημαντικότητα της εδώ ομογένειας για τις Αρχές του Καναδά, του Κεμπέκ και του Μοντρεάλ.

Ο Πρωθυπουργός, Justin Trudeau είναι γνωστός γα τα φιλελληνικά του αισθήματα και τρέφει γνωστό σεβασμό, για το ελληνικό στοιχείο του Μοντρεάλ, μέρος του οποίου κατοικεί στην εκλογική του περιφέρεια.

Στην φετινή παρέλαση, την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Η ΕΚΜΜ είναι ο κυριότερος ομογενειακός οργανισμός του Μοντρεάλ, υπό του οποίου λειτουργούν 6 εκκλησίες, ελληνικό ημερήσιο τρίγλωσσο σχολείο με πέντε παραρτήματα, όπου φοιτούν πάνω από 1300 μαθητές, 3 ελληνικά σχολεία συμπληρωματικής εκπαίδευσης (λειτουργούν το Σάββατο) όπου φοιτούν πάνω από 700 μαθητές, Πολιτιστικό Ίδρυμα με επιμέρους τμήματα θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, λογοτεχνίας, Λαογραφικό εργαστήρι, Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών με τέσσερα παραρτήματα, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών με τμήματα εκμάθησης ελληνικών σε ενήλικους και εξεταστικό κέντρο ελληνομάθειας.

Επίσης η ΕΚΜΜ διατηρεί ελληνική βιβλιοθήκη με χιλιάδες ελληνικά βιβλία, Αθλητικά Κέντρα, 2 Πολιτιστικά Κοινοτικά Κέντρα με αίθουσα δεξιώσεων και συνεδρίων, 2 Στέγες ηλικιωμένων και έξι παιδικών σταθμών, όλα στην υπηρεσία των Ελλήνων Ομογενών.

Διαφήμιση