Αρχική Τουρισμός Η Ελλάδα στους «πρωταγωνιστές» του 2017 στη γερμανική τουριστική αγορά

Η Ελλάδα στους «πρωταγωνιστές» του 2017 στη γερμανική τουριστική αγορά

0
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ, στο Βερολίνο, όπου διαπιστώθηκε η εξαιρετικά υψηλή ζήτηση της Ελλάδας το 2017, από το γερμανικό ταξιδιωτικό κοινό.

Η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας, DRV, Νόρμπερτ Φίμπιχ, ο οποίος εξήρε τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και τόνισε ότι από την εξέλιξη των κρατήσεων μέχρι σήμερα η Ελλάδα αποτελεί την πιο ισχυρή τάση της χρονιάς στη γερμανική τουριστική και ταξιδιωτική αγορά.

Συγχαρητήρια για τη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού έδωσε στην κ. Κουντουρά ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός παρά τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χανς Χοακίμ Φούχτελ, ο οποίος εκφράστηκε με θερμά λόγια για την ιδιαίτερη υψηλή απήχηση των ελληνικών προορισμών τη φετινή χρονιά.

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Τάλεμπ Ριφάι, με αντικείμενο τη συνδιοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη, 26-27 Απριλίου, από τον UNWTO, το υπουργείο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του πρώτου διεθνούς workshop, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για το πρόγραμμα «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού» και τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες.

Με την ευκαιρία της ΙΤΒ, το υπουργείο και ο ΕΟΤ διοργάνωσαν εκδήλωση για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, όπου συμμετείχαν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Γερμανίας και εκπρόσωποι της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Παρέστη ο γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, Τάλεμπ Ριφάι, ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός παρά τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χανς-Χοακίμ Φούχτελ, ο υφυπουργός Παιδείας της Γερμανίας, Τόμας Ράχελ, η διευθύντρια του Εθνικού Γραφείου Ταξιδίων και Τουρισμού του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, Ίζαμπελ Χιλ και ο εκπρόσωπος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου TUI, Τόμας Έλερμπεκ. Επίσης παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία, Θεόδωρος Δασκαρόλης, η πρέσβης της Ελλάδας στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EDEN, Βούλα Πατουλίδου, εκπρόσωποι των Περιφερειών, φορείς και επιχειρηματίες του ελληνικού τουριστικού τομέα.

Η κ. Κουντουρά και ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Γερμανίας. Επίσης, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ και παρέστησαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν Περιφέρειες και ελληνικοί προορισμοί για την προβολή τους στο πλαίσιο της έκθεσης. Η υπουργός συμμετείχε ακόμη στην πρώτη παρουσίαση στη Γερμανία του προγράμματος της TUI Care Foundation και του δικτύου Futouris, «Tui Cares for Crete- Sustainable Food», που θα υλοποιηθεί στην Κρήτη, για τη διασύνδεση του τουρισμού και του αγροτικού τομέα και την ανάδειξη του νησιού ως πρότυπου τουριστικού προορισμού βιώσιμης διατροφής.Το πρόγραμμα και τους στόχους παρουσίασε ο κ. Έλερμπεκ ως πρόεδρος του TUI Care Foundation και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Futouris, Χάσο βον Ντέρινγκ.

Τέλος, η κ. Κουντουρά μίλησε στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutche Welle και πραγματοποίησε σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ και τουριστικά έντυπα της Γερμανίας για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here