Αρχική Περιβάλλον Για ποιο λόγο μπορεί μια γάτα να χάνει πολύ τρίχωμα;

Για ποιο λόγο μπορεί μια γάτα να χάνει πολύ τρίχωμα;

0
Διαφήμιση

Μπορεί να υπάρχουν φορές που θα παρατηρήσετε ότι η γούνα της γάτας σας μπορεί να έχει λεπτύνει ή να πέφτει. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Ποιες όμως είναι οι κύριες αιτίες για την απώλεια μαλλιών της γάτας;

1. Εποχιακή φυσιολογική τριχόπτωση. Η τριχόπτωση στις γάτες μερικές φορές προκαλείται από τις εποχιακές αλλαγές. Όταν έρχεται άνοιξη και καλοκαίρι, οι γάτες ρίχνουν το παχύ τρίχωμά τους, για να προστατευτούν από τη ζέστη.

2. Η διατροφή τους περιέχει πολύ αλάτι. Το αλάτι είναι ένα «ταμπού» στη διατροφή της γάτας. Οι γάτες χρειάζονται πολύ λίγο αλάτι και έχουν φτωχή γεύση.

Το πολύ αλάτι επιβαρύνει τα νεφρά τους και αφήνει το τρίχωμά τους στεγνό. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

3. Υποφέρουν από υποσιτισμό. Οι γάτες που τρέφονται καλά, έχουν μαλακό και λαμπερό τρίχωμα. Αν τα μαλλιά τους είναι ξηρά και θαμπά και σπάνε εύκολα ή πέφτουν, ίσως να υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού.

Οι γάτες με αδύναμη λειτουργία του γαστρεντερικού, μακρύ τρίχωμα και διατροφή χωρίς ποικιλία, μπορούν πολύ εύκολα να υποφέρουν από τριχόπτωση.

4. Έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι γάτες ηλικίας μικρότερης του ενός έτους και εκείνες που είναι μεγαλύτερες από οκτώ ετών έχουν σοβαρό πρόβλημα απώλειας μαλλιών, ενώ υπάρχει και κρούστα στις ρίζες τους.

Το τρίχωμά τους είναι εύθραυστο και πέφτει εύκολα. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις, υπάρχει ολόκληρη περιοχή χωρίς τρίχωμα στο δέρμα τους και τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και να το συζητήσετε με τον γιατρό τους.

Οι γάτες με κακή υγεία και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν εύκολα να υποφέρουν από απώλεια μαλλιών.

 

 

Πηγές: https://www.petcarerx.com/article/cat-hair-loss-what-it-might-mean-what-you-can-do-about-it/1242 http://pets.webmd.com/cats/diseases-hair-loss-cats http://cats.lovetoknow.com/Why_is_My_Cat_Missing_Furhttp://www.petmd.com/cat/conditions/skin/c_ct_alopecia http://www.animalplanet.com/pets/cats-lose-their-hair/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈξυπνα γυαλιά από τη Snapchat καταγράφει τα πάντα – Δείτε τα βίντεο
Επόμενο άρθροΥψηλές αποδόσεις από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο της INTERLIFE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ