Αρχική Ενέργεια Γ. Σταθάκης: Στόχος να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακή πύλη

Γ. Σταθάκης: Στόχος να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακή πύλη

0
Διαφήμιση

Να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακή πύλη φυσικού αερίου για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη που εκτίμησε από το βήμα του συνεδρίου «Mare Forum Greece» ότι κλειδί αποτελεί η γεωγραφική θέση της χώρας.

Ειδικότερα επισήμανε ότι η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί «κλειδί» στον τομέα της μεταφοράς ενέργειας και σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή.

Αποσαφηνίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και της διαφοροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού, σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε ότι η κυβέρνηση:

  • Υποστηρίζει το σχεδιασμό του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού αερίου
  • Συμμετέχει στο σχεδιασμό του αγωγού EastMed, ως μια πρόσθετη οδό μεταφοράς φυσικού αερίου
  • Προωθεί το μετασχηματισμό της χώρας σε πύλη Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια
  • Επιδιώκει την αξιοποίηση των θαλάσσιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, στο πλαίσιο απόλυτου σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, και της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε ακόμη, στις προοπτικές των υδρογονανθράκων, ιδίως μετά και τα πρόσφατα αποτελέσματα των ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here