Αρχική Επιστήμη Φόρουμ για το Έργο Life Reweee

Φόρουμ για το Έργο Life Reweee

0
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 3ο Φόρουμ Διαβούλευσης στις 10 Μαρτίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πράσινου Ταμείου στη Βίλλα Καζούλη, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου LIFE RE-WEEE.

Πρόκειται για το Έργο που για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με οργανωμένο και συλλογικό τρόπο, θέτει τις βάσεις της πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης, με αφετηρία τα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργήσουν δύο Κέντρα Διαλογής και Ταξινόμησης (ΚΔΤ) ΑΗΗΕ στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο Φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 40 φορείς και οργανισμοί που σχετίζονται με την διαχείριση, την προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση και την επεξεργασία των ΑΗΗΕ, όπως Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωποι των δύο Περιφερειών και εταιρείες διαχείρισης ΑΗΗΕ.

Στόχος του 3ου Φόρουμ Διαβούλευσης ήταν η αναλυτική παρουσίαση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή των Δήμων, στους οποίους θα λειτουργήσουν τα δύο ΚΔΤ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κα Μπαντή εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EU DG ENV Policy Officer – WEEE), η οποία παρουσίασε τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής σχετικά με τη διαχείριση ΑΗΗΕ και την Κυκλική Οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε συνοπτική περιγραφή του Έργου LIFE RE-WEEE, καθώς επίσης οι τεχνικές προδιαγραφές των υποδομών για τη λειτουργία των ΚΔΤ, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όπου οι εκπρόσωποι του Έργου κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των ΚΔΤ και την διαδικασία υποβολής προτάσεων στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που έχει προκηρυχθεί από το Πράσινο Ταμείο.

Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι βασικές αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής στη διαχείριση ΑΗΗΕ και την κυκλική οικονομία.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here