Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Επιστρέφει το είδος του βιωματικού τουρισμού παγκοσμίως

Επιστρέφει το είδος του βιωματικού τουρισμού παγκοσμίως

0
Διαφήμιση

Το 69% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών, το 2016 έκανε ταξίδια με νέες εμπειρίες, σύμφωνα με το TripBarometer και οι προοπτικές εμφανίζονται αυξητικές….

Ο βιωματικός τουρισμός ορίζεται ως το είδος τουρισμού κατά το οποίο οι άνθρωποι δίνουν έμφαση στην αποκόμιση εμπειριών από μια χώρα, μια πόλη ή ένα μέρος αποκτώντας επαφή με την τοπική ιστορία, τους ανθρώπους και την κουλτούρα.

Στοιχεία όπως η περιπέτεια, ο υπεύθυνος τουρισμός και οι αυθεντικές εμπειρίες, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του βιωματικού τουρισμού.

Δείτε τις σημαντικότερες τάσεις του, σύμφωνα με το blog της διεθνούς τουριστικής έκθεσης WTM του Λονδίνου…

-Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός | Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Virtuoso, το μεγαλύτερο ποσοστό (41%) των ταξιδιωτών που λατρεύουν την περιπέτεια ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ 50-65 ετών έναντι ενός 14% με ηλικίες κάτω των 35 ετών.

Ενώ ο ελεύθερος χρόνος και οι αποταμιεύσεις χρόνων μπορεί να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για ταξίδια, η αγορά των συνταξιούχων προτιμά κάτι περισσότερο από διακοπές χαλάρωσης στην παραλία.

-Έμφαση στην τεχνολογία | Ενώ ο ρόλος του τουριστικού πράκτορα εξακολουθεί να είναι σημαντικός, οι ψηφιακές πλατφόρμες όπως η TripAdvisor επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να έχουν τον έλεγχο. Ενδεικτικά, κάθε λεπτό 200 στην TripAdvisor «ανεβαίνου» 200 νέες δημοσιεύσεις από χρήστες της.

Σύμφωνα με έκθεση της Tnooz, το 95% των ερωτηθέντων από έρευνα της TrustYou είπαν ότι διάβαζαν online κριτικές πριν την κράτηση. Η εποχή του διαδικτύου δεν περιορίζεται στους Millenials και με περισσότερες από ποτέ έρευνες διαθέσιμες σχετικά με το ψηφιακό μονοπάτι των πελατών, απλές και εύχρηστες πλατφόρμες όπως η AirBnB προσελκύουν ευρύτερο κομμάτι της αγοράς.

-Νέες συμμαχίες | Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του οικοτουρισμού ανέρχεται σε 5%, καθιστώντας τον σημαντικό τμήμα οποιασδήποτε στρατηγικής στον τουρισμό.

Ο οικοτουρισμός, ο οποίος θεωρείται κομμάτι των βιωματικών ταξιδίων, αφορά τα ταξίδια με συγκεκριμένη φιλοσοφία τα οποία γίνονται απαραίτητα σε πολλούς ταξιδιώτες και ενώ οι Millenials συχνά συνδέονται με τον οικοτουρισμό, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει στενή σχέση με τις οικογένειες.

Πολλοί αυτόματα προτιμούν τα μεγάλα θεματικά πάρκα, τα τεράστια κρουαζιερόπλοια, τα all inclusive ξενοδοχεία όταν πρόκειται για οικογενειακές διακοπές, αναφέρει ο διευθυντής της Ένωσης Οικογενειακών Ταξιδίων, Chris Chesak. Όλα αυτά τα προϊόντα είναι ιδανικά για οικογένειες, αναφέρει, όμως διαθέτουν τόσο μεγάλη ποικιλία εμπειριών. Καταγράφουμε αυξανόμενο ενδιαφέρον για οικοτουρισμό και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως την επόμενη γενιά και πρεσβευτές της γης.

-Οι ανερχόμενες αγορές είναι βασικό στοιχείο | Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει ότι ο τουρισμός στις ανερχόμενες οικονομίες θα ανέρχεται μέχρι το 2030 σε ποσοστό 57% της παγκόσμιας αγοράς, έναντι 47% το 2010. Το Ιράν, η Βιρμανία και πολλές χώρες στη Ν. Αμερική αναφέρθηκαν ως ανερχόμενοι προορισμοί.

Πηγή: TornosNews

Διαφήμιση