Αρχική Περιβάλλον Εορταστικό πρόγραμμα ΕΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Εορταστικό πρόγραμμα ΕΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

0
Διαφήμιση

Παρέα με τον «Σταγονούλη» μαθητές σχολείων ακολουθούν σήμερα και την Τετάρτη το νερό στον φυσικό του κύκλο, με επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό. Οι επισκέψεις προγραμματίστηκαν  στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνει η εταιρεία για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ( 22 Μαρτίου).

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον Περισσό, όπου και πραγματοποιείται το νέο, εκσυγχρονισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας, μαθητές δημοτικών σχολείων θα παρακολουθήσουν ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων μαζί με τους Πράκτορες του Πλανήτη.

Οι μαθητές συμμετέχουν  στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δοκιμασίες  ακολουθώντας το νερό κατά την επεξεργασία, τη διανομή και την κατανάλωσή του.

Παράλληλα, με αρχηγό τον ανανεωμένο πλέον Σταγονούλη θα ξεναγηθούν στο ταξίδι του νερού μέσα από το καινούργιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό και νέα γραφιστικά, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη γνώση για τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο της  ζωής.

eydap4

To εορταστικό πρόγραμμα έχει καθαρά περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Περιλαμβάνει δραστηριότητες με τη συμμετοχή των μαθητών, άφθονα παιχνίδια και πειράματα που υλοποιούνται σε έναν σύγχρονο και ασφαλή εκπαιδευτικό χώρο που επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν ποικίλες δραστηριότητες που ενισχύουν τη βιωματική προσέγγιση και την ενεργό  συμμετοχή τους.

eydap5

Ενθαρρύνοντας την παιδική φαντασία και δημιουργικότητα το νέο περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ αφυπνίζει τα παιδιά στο μείζον ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα τα ενθαρρύνει να γίνουν πιο ενεργά μέσα από τη εφαρμογή ενός κώδικα συμπεριφοράς που καλλιεργεί την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και συνείδηση, αλλά και την κριτική τους σκέψη.

eydap6

Στο τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν αναμνηστικά δώρα σε  όλους τους συμμετέχοντες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ΕΥΔΑΠ, ξεκίνησαν από την προηγούμενη Κυριακή (19/03)  με τη συναυλία  του κύκλου «Νέοι Έλληνες Σολίστ – Κυριακές στον Παρνασσό»  όπου η υψίφωνος Δήμητρα Τσιάτου πρωταγωνίστησε σε ένα γκαλά όπερας με μελωδίες που αναβλύζουν σαν το νερό, δημιουργώντας ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Διαφήμιση