Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Διαδραστικό street event Water Wish στον πεζόδρομο της Διονυσίου...

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Διαδραστικό street event Water Wish στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

0
Διαφήμιση

Με αφορμή την προσεχή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 12 μ.μ.,στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης), διαδραστικό street event Water Wish

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους πολίτες για τις πιέσεις που υφίστανται οι υδατικοί πόροι σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο και παράλληλα να καταγράψει τις σκέψεις και τα μηνύματά τους σε σχέση με το Νερό και τη σημασία του.

Επίκεντρο της δράσης θα αποτελέσει ένα τεράστιο πανό, πάνω στο οποίο οι περαστικοί θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις, τις αγωνίες και τις ευχές τους για το Νερό. Με αποτυπωμένο το «μήνυμα» της Κοινωνίας των Πολιτών, το συγκεκριμένο πανό θα το μεταφέρει και στην ειρηνική πορεία της εκστρατείας Break Free που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού καθιερώθηκε το 1993 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σε μια προσπάθεια αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας σε σχέση με την υδατική κρίση και τα δυσθεώρητα ανθρωπιστικά προβλήματα που αυτή συνεπάγεται.

 

Διαφήμιση