Αρχική Περιβάλλον Αναβολή για τις 9 Νοεμβρίου της δίκης των 21 κατοίκων για τις...

Αναβολή για τις 9 Νοεμβρίου της δίκης των 21 κατοίκων για τις Σκουριές

0
Διαφήμιση

Αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου 2017 η δίκη των 21 κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», πριν από τέσσερα χρόνια, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση, έκανε δεκτό αίτημα αναβολής που τέθηκε, λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης που εκπροσωπούν κάποιους κατηγορούμενους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δικηγόρος που υπερασπίζεται εννέα εκ των κατηγορουμένων -σύμφωνα με έγγραφο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο- νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κατόπιν τούτου, το δικαστήριο, αφού εκφώνησε την υπόθεση, την ανέβαλε. Είναι η δεύτερη αναβολή, καθώς είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο άλλη μία, τότε εξαιτίας της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.

Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής – μέλη επιτροπών αγώνων, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και κινημάτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας με πανό και συνθήματα τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους και διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους τόσο στην ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων της Χαλκιδικής όσο και στην εξόρυξη χρυσού.

Η οδός 26ης Οκτωβρίου, που διέρχεται μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, έμεινε για ώρες κλειστή και άνοιξε αργά το μεσημέρι όταν αποχώρησαν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι 21 κατηγορούμενοι, στην πλειονότητά τους κάτοικοι της Ιερισσού και της Μ. Παναγίας Χαλκιδικής, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών κ.ά.

Τέσσερις εκ των διωκόμενων είχαν κριθεί αρχικά προφυλακιστέοι για να αφεθούν μήνες αργότερα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Στις απολογίες τους στον ανακριτή αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στο εργοτάξιο, η οποία είχε σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2013.

Διαφήμιση