Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Χανιά: Επέκταση του προγράμματος αποκομιδής «πόρτα – πόρτα»

Χανιά: Επέκταση του προγράμματος αποκομιδής «πόρτα – πόρτα»

0
Διαφήμιση

Επεκτείνεται το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων «Πόρτα-πόρτα», που αφορά το κέντρο της πόλης των Χανίων δηλαδή την Δημοτική Αγορά, την Πλατεία 1866 και την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, μέχρι και την οδό Αποκορώνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου Χανίων με τη ΔΕΔΙΣΑ που στόχο έχει να αλλάξει τη δυσάρεστη εικόνα των κάδων απορριμμάτων μπροστά από επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έχουν δεχτεί πολύ θετικά τη συγκεκριμένη επέκταση, η οποία αναβαθμίζει αισθητικά και ουσιαστικά το σημείο».

Η αποκομιδή γίνεται από όχημα της ΔΕΔΙΣΑ με τρία δρομολόγια σε καθημερινή βάση. Το πρόγραμμα «Πόρτα-Πόρτα» εκτός από το κέντρο της πόλης εφαρμόζεται και στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Σε κάθε επιχειρηματία των περιοχών που εφαρμόζεται παρέχεται μικρός κάδος απορριμμάτων ο οποίος τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο της κάθε επιχείρησης. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά ημέρα μικρό όχημα-απορριμματοφόρο αδειάζει τους κάδους και έτσι αποφεύγεται το φαινόμενο της εναπόθεσης των απορριμμάτων σε μεγάλους εξωτερικούς κάδους.

Διαφήμιση