Αρχική Τεχνολογία Το πρώτο θαλάσσιο διαφανές ρομπότ-ζελέ που πιάνει ψάρια- Δείτε το βίντεο

Το πρώτο θαλάσσιο διαφανές ρομπότ-ζελέ που πιάνει ψάρια- Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ δημιούργησαν ένα διαφανές θαλάσσιο ρομπότ από υδρογέλη, το οποίο μοιάζει με ζελατινώδες χέρι και, μεταξύ άλλων, μπορεί να πιάσει ένα ζωντανό ψάρι και μετά να το απελευθερώσει πάλι, χωρίς να του έχει προξενήσει κάποια βλάβη.

Η υδρογέλη είναι ένα ανθεκτικό, ελαστικό, σχεδόν διαφανές υλικό που αποτελείται κυρίως από νερό, πράγμα που καθιστά το ρομπότ σχεδόν αόρατο μέσα στο νερό.

Οι ερευνητές πειραματίσθηκαν με την υδρογέλη για να δημιουργήσουν ρομπότ με διάφορα σχήματα, που μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα μέσα στο νερό, π.χ. να κλωτσήσουν μια μπάλα.

Οι μηχανικοί, με επικεφαλής τον Σουανζέ Ζάο, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature Communications”, πιστεύουν ότι αυτού του είδους τα μαλακά και εύκαμπτα ρομπότ μελλοντικά μπορούν να αξιοποιηθούν για βιοϊατρικές εφαρμογές, π.χ. στη χειρουργική.

Η έρευνα χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, από το Γραφείο Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο προφανώς διαβλέπει και στρατιωτικές εφαρμογές.

https://www.youtube.com/watch?v=F6vSHmHw1gw

 

 

ΠΗΓΗ: http://news.mit.edu/2017/transparent-gel-robots-catch-release-fish-0201 http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4189190/US-Navy-funds-MIT-robotic-JELLYFISH-catch-fish.html http://www.dnaindia.com/scitech/report-watch-gel-based-robots-that-can-catch-and-release-live-fish-2312135, ΑΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here