Αρχική Ενέργεια Γ. Μανιάτης: «Ο ορυκτός πλούτος καθοριστικός πυλώνας για την Ελλάδα της ελπίδας»

Γ. Μανιάτης: «Ο ορυκτός πλούτος καθοριστικός πυλώνας για την Ελλάδα της ελπίδας»

0
Διαφήμιση

Τη Χαλκιδική επισκέφθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τα διευθυντικά στελέχη της «Ελληνικός Χρυσός» στο Μαντέμ Λάκκο, ξεναγήθηκε στο φράγμα του Κοκκινόλακα και ενημερώθηκε για την εναπόθεση στερεών αποβλήτων.

Αργότερα επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητο, ενώ ακολούθησε ομιλία στην αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης» του δημαρχείου της Αρναίας με θέμα: «Η Ελλάδα που μπορεί,απέναντι στις προκλήσεις του αύριο».

Ο κ. Μανιάτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επένδυση τονίζοντας ότι την στηρίζει αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον με απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Η επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, πρέπει να ολοκληρωθεί και να μπει σε παραγωγική φάση, με απόλυτο σεβασμό στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και με πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι θέσεις εργασίας και τα έσοδα του δημοσίου.

Μια επένδυση ύψους άνω του 1 δις €, που συνεισφέρει κάθε χρόνο 100.000.000€ στην εθνική οικονομία και διασφαλίζει 5.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας”, σημείωσε.

Και πρόσθεσε: “Είναι άδικο τα πλεονάσματα να προκύπτουν μόνο από υπερφορολόγηση, να μη βρίσκουν οι νέοι μας δουλειές και να μεταναστεύουν, όταν ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”.

Εν συνεχεία ο κ. Μανιάτης επισκέφθηκε την Ολυμπιάδα όπου είχε συνάντηση με τα συνδικάτα των εργαζομένων και μετά το μεσημέρι επισκέφθηκε το Μεταγγίτσι όπου συναντήθηκε με κατοίκους του Δήμου Σιθωνίας και άκουσε το πρόβλημα που προέκυψε με τους δασικούς χάρτες.

Διαφήμιση