Αρχική Ευζωία Έκκληση UNICEF: Επείγουσα βοήθεια σε 48 εκατ παιδιά για το 2017

Έκκληση UNICEF: Επείγουσα βοήθεια σε 48 εκατ παιδιά για το 2017

0
Διαφήμιση

Συνολικά 48 εκατομμύρια παιδιά τα οποία βιώνουν μερικές από τις χειρότερες συγκρούσεις στον κόσμο και άλλες επείγουσες ανθρωπιστικές κρίσεις, θα ωφεληθούν από την έκκληση της UNICEF για το 2017

Από τη Συρία, μέχρι την Υεμένη και το Ιράκ, από το Νότιο Σουδάν μέχρι τη Νιγηρία, τα παιδιά δέχονται άμεση επίθεση, με τα σπίτια τα σχολεία και τις κοινότητές τους σε ερείπια, τις ελπίδες τους και το μέλλον τους να διακυβεύεται. Συνολικά, σχεδόν το ένα στα τέσσερα παιδιά στον κόσμο ζει σε μια χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις ή καταστροφές.

«Στη μία χώρα μετά την άλλη, ο πόλεμος, οι φυσικές καταστροφές και η κλιματική αλλαγή, ξεριζώνουν όλο και περισσότερα παιδιά από τα σπίτια τους και τα εκθέτουν στη βία, τις ασθένειες και την εκμετάλλευση», δήλωσε ο Διευθυντής των Προγραμμάτων Επείγουσας Ανάγκης της UNICEF, Manuel Fontaine.

Η έκθεση Ανθρωπιστική Δράση της UNICEF για τα Παιδιά, θέτει το ποσό της έκκλησης της οργάνωσης για το 2017 στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και τους στόχους για την παροχή στα παιδιά πρόσβασης σε πόσιμο νερό, διατροφή, εκπαίδευση, υγεία και προστασία σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Υπολογίζεται ότι 7,5 εκατομμύρια παιδιά θα αντιμετωπίσουν σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής στην πλειονότητα των χωρών που αφορά η έκκληση, συμπεριλαμβανομένων, από σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά αντίστοιχα, στην βορειοανατολική Νιγηρία και την Υεμένη.

«Ο υποσιτισμός αποτελεί μια κρυφή απειλή για εκατομμύρια παιδιά,» δήλωσε ο Fontaine. «Οι βλάβες που προξενεί μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες, αποστερώντας τα παιδιά από τις δυνατότητές τους για νοητική και σωματική ανάπτυξη. Στη χειρότερη μορφή του, ο σοβαρός υποσιτισμός μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.»

Το μεγαλύτερο τμήμα της έκκλησης, είναι για τα παιδιά και τις οικογένειες που πλήττονται από τη σύγκρουση της Συρίας, που σύντομα εισέρχεται στο έβδομο έτος. Η UNICEF αναζητά συνολικά 1,4 δις δολάρια για την υποστήριξη των παιδιών στο εσωτερικό της Συρίας και εκείνων που ζουν ως πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

Επιπλέον, προτεραιότητες της UNICEF και των συνεργατών της για το 2017 είναι οι εξής:

  1. Παροχή πρόσβασης σε ασφαλές νερό σε πάνω από 19 εκατομμύρια ανθρώπους.
  2. Παροχή τυπικής ή άτυπης βασικής εκπαίδευσης σε 9,2 εκατομμύρια παιδιά.
  3. Εμβολιασμός 8,3 εκατομμυρίων παιδιών κατά της ιλαράς.
  4. Παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης σε πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά.
  5. Παροχή θεραπείας για σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής σε 3,1 εκατομμύρια παιδιά.
  6. Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2016, ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της UNICEF:
  7. 13,6 εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε ασφαλές νερό.
  8. 9,4 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς.
  9. 6,4 εκατομμύρια παιδιά είχαν πρόσβαση σε κάποια μορφή εκπαίδευσης.
  10. 2,2 εκατομμύρια παιδιά υποβλήθηκαν σε θεραπεία για σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκκληση “Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα Παιδιά 2017 στο: http://bit.ly/unicef-HAC2017

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες μπορεί να το κάνει στο www.unicef.gr/alert

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here