Αρχική Πολιτισμός Διαγωνισμός Ζωγραφικής και προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού ποίησης

Διαγωνισμός Ζωγραφικής και προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού ποίησης

0
Διαφήμιση

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την προστασία του περιβάλλοντος με παιδιά πραγματοποιεί η HELMEPA, ενώ ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» και το Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό ποίησης προς τιμήν του Αθανάσιου Ραζή-Κότσικα.

Ειδικότερα, με την προοπτική η εκδήλωση τιμής στον ένδοξο αρχηγό της Φρουράς της Εξόδου Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια να καταστεί θεσμός, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» και το Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», φέτος, εκτός των άλλων δράσεων, προκηρύσσουν και διαγωνισμό ποίησης μεταξύ μαθητών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Θέμα του διαγωνισμού είναι « Ο Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας, ο Αρχηγός – ο Ήρωας » και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ποιημάτων είναι η 15η Μαρτίου 2017.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή οι μαθητές μπορούν να προσκομίσουν είτε να αποστείλουν τα ποιητικά τους έργα στη γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι (Αθαν. Ραζή-Κότσικα 23).

Τα ποιήματα που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να αποτελούν προσωπική δημιουργία του μαθητή, να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να μην έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί, έστω και εν μέρει, στον τύπο, στο διαδίκτυο ή σε ποιητική συλλογή. Η μορφή των ποιημάτων μπορεί να είναι είτε ελεύθερη είτε ομοιοκατάληκτη και να μην ξεπερνά συνολικά τους 50 στίχους.

Βραβεία

Ο τρεις πρώτοι νικητές που θα αναδειχθούν θα βραβευτούν με τιμητικούς επαίνους στην εκδήλωση της «Μέρας του Αρχηγού» που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου 2017 ο πρώτος δε από αυτούς θα λάβει και χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

Ανεξάρτητα από την απονομή των ανωτέρω βραβείων, τα ποιήματα των τριών πρώτων νικητών θα μελοποιηθούν από συνθέτες και οι συνθέσεις θα ακουστούν σε συναυλία της Φιλαρμονικής «Διονύσιος Σολωμός» στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2018.

Για οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της «Διεξόδου» (26310 51260), στα γραφεία του Συλλόγου «Διονύσιος Σολωμός» (2631051481, 6977141857, 6987057058) καθώς και στην υπεύθυνη φιλόλογο της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της «Διεξόδου» κυρία Μαρίνα Κατσάνου (6984 528061)

HELMEPA

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι το ακόλουθο μήνυμα τριών Ομάδων Παιδικής HELMEPA του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης Σύρου: «Τι πλούσιος που είναι ο βυθός, θαλάσσιος κόσμος μαγικός!»

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί ξεχωριστά για 2 κατηγορίες α) 5-7 ετών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής και β) 8-12 ετών. Δεκτά θα γίνουν έργα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

προέρχονται από Ομάδες του Προγράμματος του σχολικού έτους 2016-2017,

είναι ομαδικά, ζωγραφισμένα σε χαρτόνι διαστάσεων 50×70 εκ., σε οριζόντια μορφή και με έντονα χρώματα,

αναγράφονται στο πίσω μέρος το Σχολείο, ο αριθμός της Ομάδας και το όνομα του Εθελοντή Εκπαιδευτικού,

είναι ζωγραφιές και όχι με τη μέθοδο κολάζ.

Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων (σφραγίδα ταχυδρομείου) είναι η Παρασκευή 10 Μαρτίου. Το καλύτερο έργο σε κάθε κατηγορία, θα εκτυπωθεί σε Αφίσα με τα ονόματα των μελών της Ομάδας και του/της Εκπαιδευτικού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (Α’ Βραβείο), ενώ στα μέλη των Ομάδων που θα λάβουν τα Β’ και Γ’ Βραβεία θα απονεμηθούν Έπαινοι Συμμετοχής.

Τα καλύτερα έργα θα προκύψουν από ψηφοφορία των μελών της Παιδικής HELMEPA που θα διεξαχθεί στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες: www.diexodos.com.gr και www.helmepajunior.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here