Αρχική Ανακύκλωση Ανοδική πορεία για την ανακύκλωση συσκευών

Ανοδική πορεία για την ανακύκλωση συσκευών

0
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα επιτυχημένη διαγράφεται η πορεία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια.

Το 2016 η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων προς ανακύκλωση σημείωσε 10% αύξηση φτάνοντας τους 52,800 τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υπερκαλύπτοντας τον εθνικό στόχο.

Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε περισσότερες από 12.500.000 συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των λαμπτήρων οικονομίας.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχόμενη διεύρυνση του δικτύου συλλογής της εταιρείας. Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης συσκευών έχουν τοποθετηθεί δωρεάν από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. σε καταστήματα λιανικής, δήμους, επιχειρήσεις και οργανισμούς και σήμερα ξεπερνούν τους 13.000 πανελλαδικά.

Σε αυτούς ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να ανακυκλώσει εύκολα τις παλιές συσκευές του. Επίσης, μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στον αριθμό των επαγγελματικών μηχανημάτων που παραδίδονται στην Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. από τις επιχειρήσεις.

Η συλλογή είναι το πρώτο σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., το οποίο δε θα είχε αξία χωρίς την περιβαλλοντικά σωστή επεξεργασία των αποβλήτων συσκευών.

Ένα δίκτυο οκτώ αδειοδοτημένων και τεχνολογικά άρτιων μονάδων, σε κομβικά σημεία της χώρας, αναλαμβάνει το έργο της απορρύπανσης και επεξεργασίας των συσκευών.

Ο στόχος της επεξεργασίας των συσκευών είναι η απομάκρυνση από αυτές των βλαβερών για το περιβάλλον ουσιών που περιέχουν και η επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών τους, όπως μέταλλα, πλαστικό, γυαλί, στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, βάσει στοιχείων της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., τα ποσοστά ανάκτησης αξιοποιήσιμων υλικών από τις ηλεκτρικές συσκευές είναι από το 2005 μέχρι και σήμερα σταθερά υψηλότερα από τους στόχους που τίθενται από την ευρωπαϊκή οδηγία. Στο σύνολο των συσκευών, το ποσοστό ανάκτησης ανέρχεται στο 90% και είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Σημαντική είναι και η συμβολή της επικοινωνίας στην επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων. Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. δημιούργησε μέσα στο 2016 τηλεοπτική ταινία με κεντρικό μήνυμα «όταν κάνεις καλό, αυτό επιστρέφει σε σένα». Η ταινία προβάλει παράλληλα τα θετικά αποτελέσματα της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.

Επίσης, το 2016 ξεκίνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, του γυμνασίου και της πρώτης Λυκείου σε σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here