Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. 32 εκατ. ευρώ σε δράσεις ΕΚΕ από την κατασκευάστρια εταιρία...

32 εκατ. ευρώ σε δράσεις ΕΚΕ από την κατασκευάστρια εταιρία του Αγωγού TAP

0
Διαφήμιση

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανέλαβε να υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρία του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου TAP στις Περιφέρειες από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός, δηλαδή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας. Οι δράσεις θα είναι στους τομείς της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Πολιτικής Προστασίας, της Αγροτικής Οικονομίας και του Πολιτισμού.

Η κοινοπραξία του TAP AG έχει συμφωνήσει με το ελληνικό δημόσιο να επενδύσει 32 εκατ. ευρώ σε δράσεις  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις Περιφέρειες από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός. Το πλαίσιο συμφωνίας για τα προγράμματα κοινής ωφέλειας που έχει εθελοντικά αναλάβει να υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρία του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου TAP εξειδικεύθηκε σε ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την παρουσία του ΥΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Υπουργεία, Εσωτερικών, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι κ.κ., Θεόδωρος Καρυπίδης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Μέτιος, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Γιώργος, καθώς και ο Διευθυντής Ελλάδος Ρίκαρντ Σκούφιας και ο Διευθυντής Εξωτερικών και Κυβερνητικών Υποθέσεων, Αλέξανδρος Πανουργιάς, από την TAP AG.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συνέχιση προγραμμάτων κοινωνικής αρωγής, σε συνεργασία με το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Βορείου Ελλάδος, καθώς και η προώθηση μιας σειράς έργων μεγάλης έκτασης που θα πραγματοποιηθούν μελλοντικά. Τα προγράμματα αυτά θα αναπτυχθούν στους τομείς, της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Πολιτικής Προστασίας και του Πολιτισμού, με προτεραιότητα την παροχή εξοπλισμού. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί  στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής φυσιογνωμίας των περιοχών, με έμφαση σε δράσεις προστιθέμενης αξίας.

Στις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα εξειδικεύουν το συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, με ευθύνη του ΥΠΕΝ και των συναρμόδιων Υπουργείων και σε συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες Περιφέρειες. Θα ακολουθήσουν συσκέψεις στις τρεις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας,  με τη συμμετοχή τοπικών βουλευτών, των Δημοτικών Αρχών και των φορέων της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να προωθηθούν οι δράσεις αυτές και να συζητηθούν και νέες, που θα πραγματοποιηθούν αργότερα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Μύλοι Λούλη ΑΕ”: Πρώτο βραβείο καλύτερης εταιρείας MID-SMALL CAP – 2016
Επόμενο άρθροNASA: Ανακοινώσεις την Τετάρτη για σημαντική ανακάλυψη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ