Αρχική Τεχνολογία Βαλίτσα-ρομπότ ακολουθεί παντού τον ιδιοκτήτη της! Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο

Βαλίτσα-ρομπότ ακολουθεί παντού τον ιδιοκτήτη της! Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο

0
Διαφήμιση

Ονομάζεται η Cowarobot και αποτελεί την πρώτη «ρομποτική βαλίτσα», η οποία ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της. Την βαλίτσα κατασκεύασε μια start up εταιρεία στην Σανγκάη και διαθέτει 4 ρόδες, μία σε κάθε γωνία της, ωστόσο διαθέτει δύο επιπλέον μηχανοκίνητες ρόδες, ενσωματωμένη κάμερα, αλλά και ειδικό λέιζερ.

Επίσης συνοδεύεται από ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, αφού η κάμερα δεν λειτουργεί πάντα καλά ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους. Για να αποφύγετε συντρίβεται σε εσάς ή τους άλλους ανθρώπους, διαθέτει δύο συστήματα ενσωματωμένο για την ανίχνευση και αποφυγή εμποδίων, και η ενεργός τροχός ανασύρεται αυτόματα όταν αγγίζετε τη λαβή.

Η βαλίτσα κινείται με ταχύτητα που φτάνει τα 7 χλμ/ώρα και μπορεί να εντοπίσει και να ακολουθήσει τον κάτοχό της σε ακτίνα έως 50 μέτρων! Για να αποφύγει να πέσει σε τοίχο ή άλλους ανθρώπους, διαθέτει δύο συστήματα ενσωματωμένα για την ανίχνευση και αποφυγή εμποδίων.

Για να την ενεργοποιήσει ο ιδιοκτήτης της αρκεί να πατήσει ένα κουμπί στο χερούλι της και να αρχίσει να περπατά. Η βαλίτσα θα τον ακολουθήσει χάρη στους αισθητήρες που φέρει και το «βραχιόλι» του ιδιοκτήτη της.

Η αποσκευή τροφοδοτείται από μια αποσπώμενη μπαταρία 100Wh που δύναται να καλύψει τη μετακίνηση της αποσκευής για περίπου 20 χιλιομέτρων. Είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ζυγίζει μόλις 4.5kg

https://www.youtube.com/watch?v=_8_0iQRAtlM

 

https://www.youtube.com/watch?v=KMaZXpLzABg

 

 

Πηγή: tovima, https://www.cnet.com/news/cowa-robot-is-a-suitcase-that-follows-you-like-a-puppy/ http://www.designboom.com/technology/cowarobot-r1-suitcase-07-20-2016/

Διαφήμιση