Αρχική Ενέργεια “Το Ευρωπαϊκό Έργο STEP-2-SPORT και η προοπτική των κτιρίων μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας”

“Το Ευρωπαϊκό Έργο STEP-2-SPORT και η προοπτική των κτιρίων μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας”

0
Διαφήμιση

Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Έργου Step-2-Sport, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Το Ευρωπαϊκό Έργο STEP-2-SPORT και η προοπτική των κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας”

Επίκεντρο του Έργου Step-2-Sport, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώνεται τον προσεχή Φεβρουάριο, αποτελεί η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες –σύμφωνα με σχετικές μελέτες- ευθύνονται έως και για το 10% της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας του κτιριακού τομέα.

Με βασικό άξονα την επίτευξη βαθμιαίων ανακαινίσεων σε παλαιωμένες και ενεργοβόρες αθλητικές εγκαταστάσεις, το έργο Step-2-Sport προωθεί την περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα αθλητικά κτίρια.

Ώστε να μετατραπούν σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, την αύξηση του αριθμού των κτιρίων της ΕΕ που κατέχουν Πιστοποίηση Ενεργειακής Απόδοσης και τελικά την υποστήριξη της προοπτικής της ΕΕ για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Στην υλοποίηση του Έργου συμμετέχουν πιλοτικά 26 αθλητικές εγκαταστάσεις από 7 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Σουηδία). Οι Ελληνικοί πιλότοι είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης, το Δημοτικό Γυμναστήριο Φαρσάλων και το Δημοτικό Γυμναστήριο Ελευσίνας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των φορέων υλοποίησης του Έργου (Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ) της πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πέρα από την αποτίμηση της πορείας του Έργου, θα επιχειρηθεί και η ουσιαστική ανάδειξη της προοπτικής των κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, το σχετικό Ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, οι διαθέσιμες μεθοδολογίες και τα εργαλεία που μπορούν να εισφέρουν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ώρα 9.30 π.μ. στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού ΓΑΛΑΞΙΑΣ (κεντρική πλατεία Ν.Σμύρνης)

Διαφήμιση