Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Σύμβαση για την αναβάθμιση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Σύμβαση για την αναβάθμιση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

0
Διαφήμιση

Την προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής προβλέπει Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος.

Σκοπός της αναβάθμισης αυτού του σημαντικού πνεύμονα πρασίνου για τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, είναι η βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς και η περαιτέρω ανάδειξή του με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης. Επιπλέον, επιδιώκεται η προστασία του ως οικοσύστημα, η ενίσχυση του φυσικού δασικού χαρακτήρα του και η συνεχής βελτίωση και συντήρησή του.

Οι παρεμβάσεις, αφορούν : Στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων. Στη ρύθμιση λειτουργικών ζητημάτων του χώρου (πχ εργασίες στην περίφραξη, αλλαγές στις εισόδους, τοποθέτηση κάδων και ξύλινων σημάνσεων κά). Στον εμπλουτισμό του με νέες χρήσεις αναψυχής. Στην αντιπυρική προστασία του με αρδευτικά δίκτυα, κα.

Επισημαίνεται ότι ο περιτοιχισμένος χώρος του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας καλύπτει έκταση 415.066,36 τμ, μεταξύ των οδών Χίου, Δεκελείας, Πατρ. Κωνσταντίνου & Μηλιώρη και Ατταλείας, καθώς και του χώρου στον οποίο βρισκόταν το γήπεδο της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) «Νίκος Γκούµας».

Διαφήμιση