Αρχική Καταστροφές Ισχυροί σεισμοί στην Ιταλία

Ισχυροί σεισμοί στην Ιταλία

0
Διαφήμιση

Νέος σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η τρίτη κατά σειρά, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 110 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην ιταλική πρωτεύουσα και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 40 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ και δεύτερη δόνηση, 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οπως έγινε γνωστό, από τις νέες δονήσεις στο Αματρίτσε, κατέρρευσε το καμπαναριό της εκκλησίας του Σαντ Αγκοστίνο. Μάλιστα, τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες αυτές περιοχές δοκιμάζονται και από τη σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

Επίσης αγνοούνται 15 αγρότες στην Αρκουάτα Ντε Τρόντο, με τους άνδρες της πυροσβεστικής να έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα στο Μοντερεάλε που ήταν το επίκεντρο του πρώτου σεισμού, οι κάτοικοι σκάβουν με γυμνά χέρια στο χιόνι ώστε να καταφέρουν να εγκαταλείψουν την περιοχή η οποία έχει απομονωθεί από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

«Σημειώθηκαν τρεις ισχυρές δονήσεις παρόμοιες με εκείνες του σεισμού στην Άκουιλα και το Αματρίτσε. Εδώ και μήνες μας “καταδιώκουν” οι σεισμοί που δεν τελειώνουν ποτέ. Θέλουμε να σωθούμε, δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Αλλά είμαστε εγκλωβισμένοι εξαιτίας του χιονιού», δήλωσε κάτοικος του Μοντερεάλε, Ντονάτο Ντε Σάντις.

«Αυτές τις ημέρες συγκεντρώθηκε περίπου ένα μέτρο χιονιού που έκλεισε τους δρόμους, οι οποίοι οδηγούν στο χωριό. Εδώ τα περισσότερα σπίτια είναι παλιά και φοβόμαστε ότι μπορεί να καταρρεύσουν. Προς το παρόν βρίσκουμε καταφύγιο στις αντισεισμικές κατοικίες που έχουν ολοκληρωθεί και μετά θα δούμε», συμπλήρωσε ο Ντε Σάντις.

Μεγάλη αναστάτωση υπήρξε και στη Ρώμη όπου επίσης έγινε πολύ αισθητός ο σεισμός. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην πυροσβεστική, με πολλά σχολεία να εκκενώνονται και στην ιταλική πρωτεύουσα, ενώ η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Επίσης εκκενώθηκε το μετρό και το κτήριο της εφημερίδας Ρεπούμπλικα.

Διαφήμιση