Αρχική Καταστροφές Πρόβλημα υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης απέκτησε και το Λονδίνο!

Πρόβλημα υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης απέκτησε και το Λονδίνο!

0
Διαφήμιση

Το ετήσιο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης μόλις πέντε ημέρες μετά την έναρξη του 2017, “κατέκτησε” η βρετανική πρωτεύουσα, προκαλώντας συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι ρύποι προέρχονταν κατά κύριο λόγο από κινητήρες ντίζελ σε αυτοκίνητα, φορτηγά και άλλα οχήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το κύριο σύστημα παρακολούθησης ρύπανσης της βρετανικής πρωτεύουσας, ένας σταθμός στο νότιο Λονδίνο ξεπέρασε τα ωριαία όρια για τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου 24 φορές μέχρι στιγμής φέτος, σπάζοντας το ετήσιο επιτρεπόμενο όριο των 18 παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Δικτύου Ποιότητας του Αέρα του King’s College του Λονδίνου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση κοστίζει ετησίως 62 δισεκατομμύρια λίρες στη Βρετανία, και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έχει θέσει την αντιμετώπιση του προβλήματος ως προτεραιότητα της θητείας του.

Το γραφείο του δημάρχου εκτιμά ότι οι ασθένειες που προκύπτουν από τη μακροχρόνια έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους προκαλούν έως και 9.400 θανάτους κάθε χρόνο στο Λονδίνο.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα 50 εκατομμυρίων λιρών που θα δίνει στα λεωφορεία προτεραιότητα σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα σε κυκλοφορία, μειώνοντας το χρόνο του λεγόμενου ρελαντί της λειτουργίας του κινητήρα.

 

 

Πηγές: https://www.theguardian.com/environment/2017/jan/06/london-breaches-toxic-air-pollution-limit-for-2017-in-just-five-days#img-1 http://www.cityam.com/256520/five-days-2017-london-exceeded-its-air-pollution-limits http://www.moneyweb.co.za/news-fast-news/london-breaks-annual-air-pollution-limits-five-days-into-2017/

Διαφήμιση