Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Πώς πρέπει να ντύνουμε το παιδί στο κρύο;

Πώς πρέπει να ντύνουμε το παιδί στο κρύο;

0
Διαφήμιση

Ποιο είναι το ιδανικό ντύσιμο για τα μικρά μας για τις κρύες μέρες του χειμώνα; Πώς να μην τα ντύνουμε σα κρεμμύδια αλλά να τα κρατάμε και ζεστά;

Τα παιδιά πάνε σχολείο, βγαίνουν έξω, παίζουν, ιδρώνουν, ξαναμπαίνουν μετά κάπου ζεστά. Oι ασθένειες καραδοκούν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως γονείς να προφυλαχθούμε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) μας δίνει χρήσιμες συμβουλές:

* Ο πρώτος κανόνας που αναφέρουν είναι το απλό +1. Δηλαδή από όσα ρούχα βάλουν οι μεγάλοι, τα παιδιά θα πρέπει να φορέσουν +1 ακόμη.

* Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω μπορείτε να φορέσετε στο παιδί ένα φανελάκι, ή κοντομάνικα και από πάνω ένα μπλουζάκι, ή το πουλοβεράκι του και μετά το μπουφάν του.

* Φυσικά προστατεύουμε πάντα τα άκρα του. Φροντίζουμε να φοράει ζεστές χοντρές κάλτσες και γάντια στα χέρια του για να μην κρυώνουν. Επίσης το κασκόλ και το σκουφί είναι απαραίτητα για να προστατεύει και τα αυτιά του.

* Δεν είναι απαγορευτικό να βγάζετε το παιδί μας έξω με το κρύο αρκεί να το έχετε ντύσει με “έξυπνο” τρόπο και όχι με… 10 μπλούζες χοντρές και 2 παντελόνια.

Τα πολύ μικρά παιδιά που είναι κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται στο κρύο για πολλές ώρες αφού δεν έχει τελειοποιηθεί το ρυθμιστικό σύστημα θερμοκρασίας του οργανισμού τους.

 

 

Πηγές: mothersblog, http://blog.nwf.org/2014/01/bundle-up-and-be-out-there/

Διαφήμιση