Αρχική Καταστροφές Πάνω από 35 νεκροί λόγω ψύχους στην Ευρώπη

Πάνω από 35 νεκροί λόγω ψύχους στην Ευρώπη

0
Διαφήμιση

Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 38 άνθρωποι, οι περισσότεροι στην Πολωνία, από το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αν και τη Δευτέρα αρχίζει να υποχωρεί.

Αυτό το κύμα ψύχους που προήλθε από τη Σκανδιναβία προκάλεσε πολλά τροχαία δυστυχήματα, όπως συνέβη στη Γαλλία, όπου τέσσερις Πορτογάλοι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή.

Την ίδια ημέρα, 10 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία, όπου το θερμόμετρο παρέμεινε σταθερά κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε το κυβερνητικό κέντρο εθνικής ασφάλειας (RCB).

Άλλοι 10 άνθρωποι είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους την Παρασκευή και το Σάββατο στη χώρα εξαιτίας του ψύχους. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι θερμοκρασίες αναμένεται να βελτιωθούν τις ερχόμενες ημέρες στην Πολωνία, αν και θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν.

Στην Τσεχία, το κύμα ψύχους προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων από την Παρασκευή, οι οποίοι ήταν στην πλειονότητά τους άστεγοι, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στην Πράγα, όπου οι θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου και οι άλλοι δύο, ο ένας εκ των οποίων ήταν Σλοβάκος, στις Μπρνο και Καρβίνα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το κύμα ψύχους έχει αρχίσει να υποχωρεί στη δυτική Ευρώπη, μολονότι και σήμερα συνεχίζεται το κρύο στην Ιταλία όπου δύο νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν από τον Τύπο, ενός 82χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, το οποίο δεν είχε θέρμανση, κοντά στο Μπρίντιζι, στη νότια Ιταλία, όπως και ενός 78χρονου που πέθανε ύστερα από την πτώση του, η οποία προκλήθηκε από αδιαθεσία που αισθάνθηκε λόγω του κρύου.

Επτά άνθρωποι, οι πέντε από τους οποίους άστεγοι, πέθαναν το σαββατοκύριακο στην Ιταλία, σε πολλές περιοχές της οποίας τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω του χιονιού ή του πάγου, ιδιαίτερα στο Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, αλλά και στην Απουλία και την Καλαβρία, στον νότο ή ακόμη γύρω από το Παλέρμο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕίναι το βάδισμα του κάθε ανθρώπου το ιδανικότερο password;
Επόμενο άρθροΧαρίτσης: Τα απόβλητα ενός κλάδου μπορούν να γίνουν πρώτες ύλες για έναν άλλο