Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Πάγος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.Τι πρέπει να κάνω;

Πάγος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.Τι πρέπει να κάνω;

0
Διαφήμιση

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε το πρωί (κυρίως), είναι ο πάγος που σχηματίζεται επάνω στο παρμπρίζ εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας ή του χιονιού.

Όταν δούμε το αυτοκίνητο μας λευκό από το χιόνι ή από επιφάνειες πάγου στα παράθυρα, επιβάλλεται  για την ασφάλειά μας να ασχοληθούμε με αυτό.

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε σωστά τον πάγο από το αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε νωρίς το πρωί. Εάν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με τον πάγο που καλύπτει το παρμπρίζ σας, θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας ,αλλά και τους άλλους. Πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί κάπως έτσι.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει σαφώς ότι «τα παράθυρα πρέπει να διατηρούνται καθαρά και απαλλαγμένα από εμπόδια στην όραση». Κατά τους χειμερινούς μήνες, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό – θα πρέπει να καθαρίσετε τον πάγο (ή το χιόνι) από όλα τα παράθυρα σας, καθώς και τα δύο (εμπρός και πίσω) παρμπρίζ, πριν από την οδήγηση.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε υγρό που καθαρίζει τις γυάλινες επιφάνειες από το χιόνι και τον πάγο, ή την κατάλληλη ξύστρα, προκειμένου ολόκληρη η επιφάνεια του παρμπρίζ να καθαρίσει τελείως χωρίς κρυφές γωνίες, συνήθως αυτές είναι που δημιουργούν κινδύνους.

Ένας άλλος τρόπος είναι 1 μέρος νερό με 2 μέρη αλκοόλη (οινόπνευμα) για εντριβή. Τα αναμιγνύετε, βάζετε το διάλυμα σε ένα δοχείο με ψεκασμό και έχετε έτοιμη την άμεση και εύκολη λύση για τον πάγο στο παρμπρίζ. Απλά ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο παγωμένο παρμπρίζ και δείτε πόσο πιο εύκολο γίνεται να καθαρίσετε τον πάγο μέσα σε δευτερόλεπτα! Το κόλπο αυτό λειτουργεί λόγω του απίστευτα χαμηλού σημείου πήξης της ισοπροπυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που είναι στους -89°C.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ρίχνετε ΠΟΤΕ ζεστό νερό σε ένα παγωμένο ή κρύο παράθυρο. Το γυαλί μπορεί να ραγίσει ή να σπάσει. Ρίχνετε πάντα μόνο κρύο νερό!

Διαφήμιση