Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Παγκόσμιο Έτος Βιώσιμου Τουρισμού το 2017 – Σειρά εκδηλώσεων

Παγκόσμιο Έτος Βιώσιμου Τουρισμού το 2017 – Σειρά εκδηλώσεων

0
Διαφήμιση

Ως το Παγκόσμιο Έτος Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη έχει χαρακτηριστεί το 2017 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO και ποικίλες εκδηλώσεις και εορτασμοί έχουν προγραμματιστεί σε όλο τον κόσμο. Περί τα 600 άτομα παρακολούθησαν από κοντά την Επίσημη Έναρξη του Διεθνούς Έτους στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Ισπανίας, FITUR.

Της εκδήλωσης για την έναρξη του Έτους Βιώσιμου Τουρισμού θα ακολουθήσουν 12 μήνες δράσεων σε παγκόσμια κλίμακα που θα έχουν στόχο την αναβάθμιση της συμβολής του βιώσιμου τουρισμού στην Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση υπογραμμίστηκαν οι έντονες κοινωνικο-οικονομικές δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος σε όλες τις κοινωνίες καθώς και η ισχύς του στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης, της ειρήνης και της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης διεθνώς, ώστε να ενθαρρυνθεί η κατανόηση, η γνώση για το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο στους διεθνείς προορισμούς, ο σεβασμός προς τους πολιτισμούς αυτούς.

Εκδηλώσεις

Στις 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις στην Αιθιοπία, με αφορμή τη συνάντηση του περιφερειακού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Αφρική.

Στις 26 Απριλίου, στην Ινδία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Αγρο-Τουρισμό με θέμα “Προστασία των σπόρων για την ανάπτυξη του βιώσιμου οργανικού αγροτοτουρισμού”

Στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της 105ης Συνέλευσης των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Στις 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Μπαγκλαντές με αφορμή τη συνάντηση του περιφερειακού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Ασία.

Στις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην Ονδούρα με αφορμή τη συνάντηση του περιφερειακού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Αμερική.

Στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην Μολδαβία με αφορμή τη συνάντηση του περιφερειακού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Ευρώπη.

Στις 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή των Συστημάτων της Πληροφορίας (ICTS-Information and Communication Technology Systems) στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη” στην Κίνα από το ελβετικό πανεπιστήμιο USI–Università della Svizzera italiana σε συνεργασία με το κινεζικό ZJU–Zhengjiang University.

Στις 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην Κίνα, στο πλαίσιο της 22ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να εμπλουτιστεί καθώς η πρόσκληση προς τους τουριστικούς φορείς και προορισμούς ανά τον κόσμο παραμένει ανοιχτή.

https://www.youtube.com/watch?v=fqkbdEVXzWE

Διαφήμιση