Αρχική Επιστήμη Ο μεγαλόδοντας εξαφανίστηκε λόγω ασιτίας!

Ο μεγαλόδοντας εξαφανίστηκε λόγω ασιτίας!

0
Διαφήμιση

Εμφανίστηκε πριν από περίπου 25 εκ. έτη και ήταν το θηρίο των θαλασσών. Ο τρομερός μεγαλόδοντας, ένας σούπερ καρχαρίας με μήκος 18 μέτρα και δόντια 18 εκατοστών το καθένα, προκαλούσε όπως είναι ευνόητο τρόμο κάθε φορά που εμφανιζόταν.

Όμως είναι πιθανό όταν ο μεγαλόδοντας εμφανιζόταν κάπου να μην προκαλούσε τελικά πανικό σε ότι υπήρχε και κινούνταν εκεί.

Αυτό γιατί σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Πίζα στην Ιταλία ο μεγαλύτερος καρχαρίας που εμφανίστηκε στην Γη είχε στο μενού του μια μόλις επιλογή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τρεφόταν σχεδόν αποκλειστικά με ένα μικρό είδος φαλαινών. Αυτό το είδος φαλαινών όμως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις κλιματικές αλλαγές που υπήρξαν πριν από περίπου 2.5 εκ. έτη και εξαφανίστηκε.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο μεγαλόδοντας δεν κατάφερε με την σειρά του προσαρμοστεί σε αυτή την εξέλιξη και εξαφανίστηκε από… ασιτία.

 

 

Πηγή: tovima, http://earth-chronicles.com/histori/megalodon-became-extinct-due-to-starvation.html http://www.elasmo-research.org/education/evolution/megalodon_extinction.htm

Διαφήμιση